Top 3 najbolja besplatna Windows programa za veb kameru

Top 3 najbolja besplatna Windows programa za veb kameru

Ukoliko se bavite streamovanjem ili često imate online sastanke, verovatno vam je potreban kvalitetan program za veb kameru, koji će moći da vam pruži najviši nivo kvaliteta snimka, kao i opcije za dodavanje filtera, efekte, stikere i drugo.

Nekada smo za ovo morali da koristimo skupe i komplikovane programe, ali to danas više nije tako. Na tržištu imamo veliki izbor besplatnih program za veb kameru, koji će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika. Zato smo napravili listu od top 3 najbolja besplatna Windows programa za veb kameru.

YouCam

YouCam

YouCam je besplatan program za veb kameru i dostupan je za Windows 7, 8, 10 i 11. Ono što nam se najviše svidelo kod ovog programa je to što izuzetno jednostavan za upotrebu, što ga čini savršenim za početnike, a ukoliko vam je ipak potrebna pomoć, možete pronaći tutorijale na veb sajtu kompanije, kao i na YouTube-u.

Činjenica da je tako jednostavan za upotrebu ne znači da je YouCam program koji sadrži samo nekoliko osnovnih opcija. Baš naprotiv, ovde ćete pronaći sve opcije koje očekujemo od jednog kvalitetnog programa ove vrste. Dok snimate moći ćete da dodajete efekte i filtere, kojih ima preko 200, sadrži integraciju sa Twitch, Wirecast, OBS Studio, Facebook Live, Xsplit i YouTube Live servisima, a sadrži i opciju koja će povećati kvalitet snimka ukoliko koriste veb kameru lošije rezolucije.

YouCam je najbolji program za veb kameru opšte namene i preporučujemo ga većini korisnika. Ukoliko vam je potreban kvalitetan program za streamovanje, snimanje video klipova ili video pozive, ovo je jedna od najboljih opcija.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

Preuzmite YouCam.

Webcamoid

Webcamoid

Webcamoid je besplatan program za veb kameru i dostupan je za Windows 8, 10, 11, macOS i Linux. U pitanju je program otvorenog koda, što znači da je potpuno besplatan i da ga možete koristiti bez ikakvih ograničenja, kao i da je njegov kod besplatno dostupan svima.

Što se opcija tiče, možete da koristite preko 60 filtera i efekata, podešavate u kom formatu i u kom framerate-u ćete snimati, a sadrži i jednostavan editor u kome ćete moći da obradite slike i klipove koje snimate.

Ono po čemu se ovaj program izdvaja su opcije za podešavanje osvetljenja prilikom snimanja, kojih ima iznenađujuće mnogo. Pored podešavanja osvetljenja, kontrasta i zasićenosti, možete da podesite i zasićenost boja, balans između crne i bele boje, kompenzaciju pozadinskog osvetljenja i druge opcije.

Još jedna interesantna opcija koju sadrži Webcamoid je blic kada slikate svojom veb kamerom. Ovo radi tako što u trenutnu kada slikate, program na kratko poveća osvetljenje vašeg monitora, tako da se dobije efekat blica.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS i Linux

Preuzmite Webcamoid.

ManyCam

ManiCam

ManyCam je besplatan program za veb kameru i dostupan je za Windows 7, 8, 10, 11 i macOS. Ono po čemu se izdvaja je mogućnost da upravljate sa više veb kamera istovremeno. U besplatnoj verziji je moguće da upravljate sa 4, a u plaćenoj sa čak do 200 veb kamera. Ovo čini ovaj program odličnim za video nadzor.

Korisnički interfejs koji ManyCam poseduje je intuitivan i lak za korišćenje, pa će se i početnici lako snaći. Sadrži opcije za povezivanje svim popularnim streaming servisima, a zato što lako možete da menjate prikaz kamere ili kameru kojom snimate, odličan je za poslovne online prezentacije ili online nastavu.

Pored ovoga, sadrži i opcije za dodavanje layer-a, sliku u slici, filtere i efekte, ali ne sadrži opcije za podešavanje osvetljenja, koje nisu neophodne, mada bi voleli da ih vidimo u nekoj od narednih verzija programa.

Najveći nedostatak ManyCam-a je to što za neke interesantne opcije morate kupiti premijum (plaćenu) verziju. Ovde, pored mogućnost da upravljate sa više od 4 kamere, najviše fali opcija za uklanjanje pozadine, koju nećete dobiti čak ni ako kupite standardnu verziju, već za ovo morate platiti najskuplju verziju.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11 i macOS

Preuzmite ManyCam.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *