Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kalkulator

Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kalkulator

Prvi računar koji je ikada napravljen nije imao mnogo funkcija. Međutim, jedna od malobrojnih funkcija koju jeste imao je mogućnost računanja. Nije ni čudo zašto je onda kalkulator postao jedan prvih računara koji su mnogi od nas ikada posedovali.

Pametni telefoni su zamenili mnoge uređaje koje smo nekada koristili, a kalkulator je jedan od njih. Maltene svaki Andoid telefon dolazi sa već instaliranom aplikacijom za kalkulator, koja je sasvim dovoljna za proste matematičke operacije. Ukoliko vam ta aplikacija nije dovoljna, pogledajte našu listu od top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kalkulator.

Google Calculator

Google Calculator

Google Calculator je besplatna aplikacija za kalkulator dostupna za Android. Ovo je jedna od jednostavnijih aplikacija ove vrste, ali i pored toga ima sasvim dovoljno opcija da zadovolji potrebe većine korisnika.

Pored osnovnih matematičkih funkcija, sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja, Google Calculator sadrži i opcije za trigonometriju, logaritamske funkcije, računanje korena i drugo. Ipak, i pored ovoga, aplikacija ne sadrži funkcije za napredne matematičke operacije, koje će biti potrebne onima kojima je potreban kvalitetan naučni kalkulator.

Pošto je Google Calculator digitron opšte namene, nedostatak naprednih funkcija nije minus, baš naprotiv! Korisnički interfejs je lep i jednostavan za korišćenje, a sve opcije su lako dostupne. Pored ovoga, aplikacija je potpuno besplatna i uopšte nema reklama. Ovo je najbolja aplikacija za većinu korisnika.

Platforma:
Android

Preuzmite Google Calculator.

Calculator ++

Calculator ++

Calculator ++ je besplatna aplikacija za kalkulator dostupna za Android. Ukoliko vam je potreban kalkulator za naučni rad ili za fakultet ovo je prava aplikacija za vas. Prvo moramo da pohvalimo korisnički interfejs koji je, pored lepog izgleda, izuzetno lak za korišćenje, što je zavidan uspeh kada uzmemo u obzir veliki broj opcija koje sadrži. Takođe, aplikacija sadrži i mogućnost menjanja teme, tako da i izgled možete da prilagodite svom ukusu.

Calculator ++ ima dva moda, Simple (jednostavan) i Engineer (inžinjer). Kao što možete da pretpostavite, pomoću Simple mode-a moći ćete da obavite osnovne matematičke operacije, dok Engineer mode nudi napredne opcije. Engineer mode, pored opcija za računanje korena, trigonometrije, stepenovanje i drugo, sadrži i opcije za računanje jednačina, rešavanje matematičkih problema, a sadrži čak i opciju za iscrtavanje grafikona. Sva računanja se čuvaju u istoriji, odakle su ovek lako dostupna.

Najveći nedostatak Calculator ++ aplikacije je činjenica da u besplatnoj verziji sadrži reklame. Reklame se prikazuju isključivo na manje bitnim stranama, kao što je strana sa istorijom, tako da one nisu tako dosadne i ne ometaju rad. Ipak, više bi voleli da ih uopšte nema.

Platforma:
Android

Preuzmite Calculator ++.

Desmos Graphing Calculator

Desmos Graphing Calculator

Desmos Graphing Calculator je besplatna aplikacija za kalkulator dostupna za Android i iOS, kao i Windows 7, 8, 10. U ovoj recenziji ćemo se fokusirati na Android verziju aplikacije.

Desmos Graphing Calculator sadrži čist i pregledan korisnički interfejs u kome je snalaženje izuzetno lako. Sadrži sve funkcije koje očekujemo od jednog kvalitetnog naučnog kalkulatora, ali kao što mu i samo ime kaže, fokusira se na izradu grafikona.

Pored iscrtavanja grafikona, pomoću Desmos Graphing Calculator-a možete detaljno da ispitate grafikon, pratite promene menjanjem vrednosti u jednačini, vidite maksimu i minimu jednostavnim dodirivanjem grafikona i još mnogo toga. Iskreno, teško ćete pronaći bolji besplatni kalkulator za izradu grafikona od ovoga.

U besplatnoj verziji Desmos Graphing Calculator ne sadrži reklame, što nam se itekako svidelo. Na žalost, za određene opcije ćete morati da platite premijum verziju aplikacije.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Android i iOS

Preuzmite Desmos Graphing Calculator.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *