Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za tastaturu

Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za tastaturu

Svaki Android uređaj dolazi sa već instaliranom aplikacijom za tastaturu, međutim, da li će ona biti dobra ili loša zavisi od proizvođača. Srećom, u ovoj kategoriji imamo veliki izbor aplikacija koje će ispuniti sve naše potrebe.

Većina aplikacija za tastaturu je visokog kvaliteta, a razlikuju se po pitanju funkcionalnosti i biznis modela. Neke se fokusiraju na jednostavnost, dok druge pokušavaju da korisniku pruže što više opcije, a neke, pak, najviše pažnje posvećuju prilagođavanju izgleda. Što se biznis modela tiče, imamo potpuno besplatne aplikacija za tastaturu, ali i one koje svoje najbolje opcije čuvaju zaključane iza pretplate.

U ovoj listi predstavićemo vam, po našem mišljenju, top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za tastaturu.

Gboard

Gboard

Gboard je besplatna Android i iOS aplikacija za tastaturu kompanije Google. Ova aplikacija dolazi već instalirana na mnogim modelima telefona, ali ukoliko, na vašem uređaju, nije instalirana, možete da je preuzmete sa Play Store-a.

Gboard je jednostavna aplikacija za tastaturu i to je njena najveća prednost. To ne znači da ovde nećete pronaći neke od naprednijih funkcija koje viđamo kod drugih aplikacija za tastaturu, već da je fokus tokom izrade bio da se napravi što funkcionalnija tastatura, koja će svoju osnovnu funkciju vršiti savršeno i bez greške. Ova aplikacija u tome u potpunosti uspeva.

Izgled je minimalistički, a dodatne opcije, kao što se dodavanje emoji-a, GIF-ova, snimanje glasa i druge, se nalaze na vrhu tastature. Gboard podržava teme, ali je izbor dosta siromašan, mada su nam se svidele sve dostupne teme. Ukoliko volite da eksperimentišete sa izgledom i da ga često menjate, ova aplikacija za tastaturu nije najbolja opcija za vas.

Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost automatskog prevođenja teksta. Naime, Gboard koristi Google Translate za prevođenje i ima opciju pomoću koje možete da podesite jezik sa koga i jezik na koji prevodite. Posve ovoga, sve što treba da uradite je da kucate na tastaturi, a tekst koji unosite će automatski biti preveden na jezik koji se odabrali. Takođe, moguće je pretraživati Google direktno iz aplikacije.

Ono što je verovatno najbolje kod ove aplikacije je činjenica da je potpuno besplatna i bez reklama. Ukoliko vam je potrebna aplikacija za tastaturu koja će savršeno obavljati svoju primarnu funkciju, a koja je pritom potpuno besplatna, teško ćete pronaći bolju opciju od Gboard-a.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Gboard za Android.
Preuzmite Gboard za iOS.

SwiftKey Keyboard

SwiftKey Keyboard

SwiftKey Keyboard je besplatna Android i iOS aplikacija za tastaturu kompanije Microsoft. Iako ne možemo da kažemo da je ovo jedna od onih aplikacija za tastaturu koje pokušavaju da naguraju što više opcija, ono što ćete pronaći ovde je sasvim dovoljno za većinu korisnika.

Ono po čemu se SwiftKey Keyboard izdvaja je opcija koja će automatski ispravljati pogrešno napisane reči. Danas ćete teško naći aplikaciju za tastaturu koja ne sadrži ovu opciju, ali ona ovde radi savršeno. Aplikacija će takođe pokušati da predvidi šta želite da napišete i ponudiće vam tri reči koje možete da izaberete, a ovo radi sa popriličnim uspehom, čak i za srpski jezik, mada ova opcija bolje radi na engleskom.

Izgled SwiftKey Keyboard-a možete da prilagođavate i ovde imamo veliki izbor tema, mnogo više nego kod Gboard-a. Pored menjanja teme, moguće je i promeniti boju pozadine, kao i veličinu slova. Takođe, aplikacija sadrži i veliki izbor emoji-a i GIF-ova, a sadrži i zgodnu opciju za pretragu pa je pronalaženje onoga što tražite brzo i lako.

SwiftKey Keyboard definitivno sadrži više opcija od Gboard-a, a sve opcije rade savršeno. Razlog zašto smo je stavili na drugo mesto je činjenica da je osnovna funkcija, to jest sama tastatura, za nijansu bolja kod Gboard-a. Ipak, razlika nije tako velika i ukoliko želite više opcija, ovo je definitivno aplikacija za vas.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite SwiftKey Keyboard za Android.
Preuzmite SwiftKey Keyboard za iOS.

Chrooma

Chrooma

Chrooma je besplatna Android aplikacija za tastaturu, a ono po čemu se izdvaja je izgled. Ukoliko volite da menjate izgled svoje tastature, od ovoga ćete teško pronaći bolje.

Chrooma prilagođavanje izgleda podiže na viši nivo time što za svaku aplikaciju koristi posebnu boju koja odgovara dizajnu te aplikacije. Kada pokrenete Twitter tastatura će imati plavu boju, zelenu za Spotify, žutu za Google Keep i tako za svaku aplikaciju. Ukoliko vam se ne sviđa boja koju je aplikacija izabrala za neku aplikaciju, možete je promeniti.

Chrooma takođe sadrži i Night Mode (noćni režim) koji će potamneti boje tastature. Ovu opciju možete da uključujete i isključujete “ručno” ili da podesite da se to automatski dešava u zavisnosti od doba dana.

Od ostalih opcija, ovde ih nemamo tako mnogo izbora, mada one koje su dostupne rade savršeno. Ovo je tastatura koja se fokusira na izgled, a ne na opcije. Tu je upravo i najveći nedostatak Chrooma, dosta opcija za prilagođavanje izgleda je zaključano iza premijum (plaćene) verzije. Opcije kao što su prilagođavanje veličine tastature i slova, kao i menjanje fonta su morale biti dostupne u besplatnoj verziji, ali ovde za njih morate da platite.

Ipak, ukoliko želite da detaljno prilagođavate izgled svoje tastature i to za svaku aplikaciju posebno, ovo je sasvim solidna opcija. Dobra vest je da ukoliko rešite da kupite premijum verziju, dovoljno je da jednom platite i zauvek ćete imati aplikaciju.

Platforma:
Android

Preuzmite Chrooma za Android.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *