Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kreiranje GIF-ova

Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kreiranje GIF-ova

Mnogi opisuju GIF kao animiranu sliku. Ova definicija nije baš precizna. Pre bi se moglo reći da je GIF niz slika koje se neprestano vrte u krug. Na taj način GIF podseća na video, s tim da ne može imati zvuk.

Razlog zašto je ova vrsta prezentacije postala tako popularna je činjenica da je GIF mnogo brže pogledati nego video, a i zauzima manje prostora u memoriji, pa ih je lakše deliti.

Kreiranje GIF-ova je jednostavno i za to postoji veliki broj programa, aplikacija i internet servisa, a većina njih je besplatna. Odabrati najbolje među njima uopšte nije lak zadatak. Ipak, napravili smo listu od top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za kreiranje GIF-ova. Mada ima i drugih kvalitetnih aplikacija ove vrste, ukoliko se odlučite da koristite neku od ovih, sigurno nećete pogrešiti.

GIF Maker, GIF Editor

GIF Maker, GIF Editor

GIF Maker, GIF Editor je besplatna Android aplikacija za kreiranje GIF-ova i spada u jednu od najpopularnijih aplikacija ove vrste. Iako premijum (plaćena) verzija nudi opcije koje bi voleli da vidimo u besplatnoj verziji, moramo priznati da je razlog za njenu popularnost očigledan.

GIF-ove možete da napravite od video snimaka ili kombinovanjem dve ili više slika. Editor za uređivanje GIF-ova nudi više od deset odličnih opcija, među kojima su alatka za crtanje, menjanje boja, dodavanje efekata, podešavanje brzine i druge. Kada završite sa kreiranjem svog GIF-a, možete da podesite kvalitet, to jest, veličinu fajla koji ćete dobiti.

Korisnički interfejs je lep i jednostavan. Aplikacija je laka za korišćenje, a editor za uređivanje GIF-ova podseća na editore uređivanje video snimaka, pa ako imate iskustva sa nekim od njih, lako ćete se snaći u GIF Maker, GIF Editor-u.

Kao što smo pomenuli, ova aplikacija ima i plaćenu verziju i najveću kritiku koju imamo je to što je opcija za čuvanje GIF-ova u visokoj rezoluciji zaključana iza pretplate. Osim ovoga, GIF Maker, GIF Editor je stvarno jedna od najboljih aplikacija ove vrste.

Platforma:
Android

Preuzmite GIF Maker, GIF Editor za Android.

GIF Maker – Video to GIF, GIF Editor

GIF Maker - Video to GIF, GIF Editor

GIF Maker – Video to GIF, GIF Editor je besplatna Android aplikacija za kreiranje GIF-ova i ovo je verovatno najbolja aplikacija ove vrste za početnike. Korisnički interfejs je lep i izuzetno jednostavan za korišćenje. Dodavanje i uklanjanje frejmova je lako, a pre nego što sačuvate svoj GIF, možete pogledati tačno kako će izgledati krajnji proizvod.

Aplikacija, takođe, nudi i opciju za preuzimanje GIF-ova direktno sa Tenor veb sajta, a ima i opciju za automatsko uklanjanje vodenog žiga, što nam se posebno svidelo. GIF Maker – Video to GIF, GIF Editor takođe ima i sopstvenu biblioteku GIF-ova koju možete besplatno da koristite.

Kada uređujete svoj GIF, pored opcija koje su slične kao i kod prethodne aplikacije, ovde imamo i opciju za dodavanje teksta i animiranih stikera. Ukoliko nikada niste koristili ni jednu aplikaciju za kreiranje GIF-ova, predlažemo vam da prvo isprobate GIF Maker – Video to GIF, GIF Editor.

Platforma:
Android

Preuzmite GIF Maker – Video to GIF, GIF Editor za Android.

GIF Creator

GIF Creator

GIF Creator je besplatna Android aplikacija za kreiranje GIF-ova, a ono po čemu se izdvaja je činjenica da sadrži mnogo više opcija i alata nego većina drugih aplikacija ove vrste. Kao takva, ovo nije aplikacija za početnike, mada je poprilično jednostavna za upotrebu.

Pored opcija koje očekujemo od aplikacije za kreiranje GIF-ova, ovde ćete pronaći i opcije za uređivanje pozadine, automatsko podešavanje slika, jedinstvene filtere, kreiranje slika od GIF-ova, a ono što je najbolje, možete je koristiti i kao aplikaciju za obradu digitalnih fotografija. Opcije za uređivanje slika su poprilično ograničene, ali dovoljne kada vam treba da brzo uredite sliku, posebno ako ste je “izvukli” iz GIF-a.

Ukoliko želite da detaljno uredite svoj GIF, ovo je jedna od najboljih opcija. Rekli smo da nije namenjena početnicima, ali nemojte da vas to obeshrabri. GIF Creator stvarno nije težak za upotrebu i posle kraćeg upoznavanja sa komandama, koristićete je kao profesionalac.

Platforma:
Android

Preuzmite GIF Creator za Android.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *