Top 5 najboljih besplatnih programa za početnike u biznisu

Top 5 najboljih besplatnih programa za početnike u biznisu

Najveći problem kada osnivate svoju privatnu kompaniju je rizik koji preuzimate i novac. Što se rizika tiče, imamo jednu ohrabrujuću opasku. Zaposlenje u kompaniji je nekada bilo sigurno. Tada ste mogli da računate da ćete svoju karijeru početi i završiti u jednoj istoj firmi i tako celog života imati sigurna primanja.

To nije tačno već decenijama. Možete dobiti otkaz zato što je kompanija promenila lokaciju, zato što će više zaraditi tako što će zaposliti početnika koga može manje da plaća ili izbije globalna pandemija, kompanija ne radi par nedelja i vama da otkaz da bi uštedela. Ukratko, u privatnim firmama nemate apsolutno nikakvu sigurnost pa rizik i nije toliko veliki.

Što se novca tiče i ovde je situacija ohrabrujuća. Mnogo poslova za koje ste nekad morali da uposlite profesionalce danas možete sami uraditi pomoću besplatnih programa i bez ikakvog znanja iz te oblasti. Zato smo napravili listu od top 5 najboljih besplatnih programa za one koji osnivaju privatnu kompaniju.

Imajte u vidu da većina programa o kojima pišemo će besplatno zadovoljiti vaše potrebe samo u početku, dok kompanija ne poraste dovoljno da morate da platite za punu verziju programa ili unajmite profesionalca.

Wix

Wix

Prva stvar koja je potrebna svakoj kompaniji je veb sajt, ali ukoliko tek počinjete, unajmiti programera može biti veoma skupo, u zavisnosti od vrste posla kojom se vaša kompanija bavi. Zato na prvo mesto stavljamo Wix, besplatni program koji je dostupan putem veb sajta, tako da je dostupan na svim operativnim sistemima. Pomoću ovog programa možete da napravite veb sajt bez ikakvog programerskog znanja.

Wix je izuzetno jednostavan za korišćenje. Kao što smo rekli, nije vam potrebno nikakvo programersko znanje da bi ga koristili, ali je neophodno da se upoznate sa opcijama programa i korisničkim interfesom. Ono što korišćenje ovog programa čini tako jednostavnim je činjenica da možete da koristite stotine besplatnih šablona koji će vam dati kostur veb sajta koji vi samo treba da uredite.

Wix takođe podržava i naprednije opcije kao što je kreiranje e-komerc veb sajtova, ali je naše mišljenje da je program najbolje koristiti za jednostavne sajtove, koji osim slika i teksta nemaju napredne opcije. Kada je u pitanju online plaćanje ili privatne informacije korisnika, ovo je najbolje prepustiti profesionalcima.

Platforma:
Veb sajt

Posetite Wix veb sajt.

MailChimp

MailChimp

Obaveštavati korisnike o novim proizvodima, vestima ili sniženjima je veoma bitno, pogotovu ako tek počinjete, a najjeftiniji način je da im direktno pošaljete email. Za ovo se koristi Newsletter, sistem za slanje email-ova na koji se korisnici sami prijavljuju.

MailChimp je besplatan program za slanje Newsletter-a, što znači da vam dajte mogućnost da jedan email, odjednom šaljete većem broju korisnika. Dostupan je putem veb sajta tako da ga možete koristiti na svim operativnim sistemima.

Program je lak za upotrebu, a glavni razlog je to što, kao i sa prethodnim programom sa ove liste, možete da koristite veliki broj šablona za pravljenje atraktivnog izgleda email-a, koji samo treba da uredite onako kako vama odgovara. Posle toga treba da dodate listu email-ova na koje Newsletter treba poslati i zakažete vreme za slanje.

Razlog zašto smo izabrali MailChimp, a ne neki drugi program je Forever Free (zauvek besplatan) plan koji ovaj program nudi. Naime, dokle god šaljete manje od 12000 email-ova mesečno i na manje od 2000 email adresa, servis je potpuno besplatan. Odlična opcija kada tek osnivate svoju firmu i još uvek nemate veliki broj korisnika.

Platforma:
Veb sajt

Posetite MailChimp veb sajt.

Buffer

Buffer

Još jedan način na koji možete da se besplatno reklamirate je putem društvenih mreža. Danas ćete teško naći osobu koja ne koristi makar jednu društvenu mrežu, pa je ovaj vid reklamiranja izuzetni popularan i efikasan. Međutim, većina društvenih mreža nema opciju zakazivanja objava, a praviti objavu na svakoj duštvenoj mreži posebno, može biti zamorno.

Buffer je rešenje svih ovih problema. U pitanju je besplatan program koji je na računaru dostupan putem veb sajta, što znači da ga je moguće koristiti na svim operativnim sistemima, kao i putem aplikacija za Android i iOS. Buffer podržava sve popularne društvene mreže, a u besplatnom paketu možete da pravite objave na do tri društvene mreže po vašem izboru i zakazujete do 10 objava po jednoj društvenoj mreži.

Korišćenje je jednostavno. Prvo što treba da uradite je da napravite besplatan nalog, a onda da povežete društvene mreže na kojima želite da postavljate objave (plaćena verzija omogućava pravljenje objava na svim podržanim društvenim mrežama i bez ograničenja u broju objava). Posle ovoga, pravljenje samih objava je lako. Imate formu u koju samo treba da upišete ono što želite da objavite, zakažete vreme i datum objave i posle toga se sve automatski odvija.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite Buffer veb sajt.
Preuzmite Buffer za Android.
Preuzmite Buffer za iOS.

ProfitBooks

ProfitBooks

Prva tri programa o kojima smo pisali se svi bave nekom vrstom reklamiranja. Kada tek počinjete poslovanje, obavestiti potencijalne korisnike je od najvećeg značaja. To za cilj, naravno, ima stvaranje profita. Kada, konačno, počnete da zarađujete potreban vam je računovođa koji će voditi računa o dugovima i troškovima vaše kompanije.

Na početku, za ovo ne morate unajmiti usluge profesionalnog računovođe, već vam predlažemo da iskoristite ProfitBooks, besplatan program za knjigovodstvo koji je na računaru dostupan putem veb sajta, a na Android-u i iOS-u putem aplikacije.

ProfitBooks je program koji je lak za korišćenje i za koji vam nije potrebno nikakvo znanje iz oblasti računovodstva. Možete da pravite frakture, pratite troškove, kao i inventar kompanije. Bilo da se bavite proizvodnjom ili prodajom, sve potrebne informacije su lako dostupne, a moguće je i deljenje ovih informacija putem email-a.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite ProfitBooks veb sajt.
Preuzmite ProfitBooks za Android.
Preuzmite ProfitBooks za iOS.

Google Docs

Google Docs

Poslednji program koji ćemo vam predstaviti je najpoznatiji na ovoj listi. U pitanju je Google Docs, besplatan program koji je na računaru dostupan putem veb sajta, a na Android-u i iOS-a putem aplikacije.

Google Docs služi za pisanje i uređivanje tekstualnih dokumenata i veoma je sličan Word-u. Ukoliko znate da koristite Word, znaćete da koristite Google Docs. Ono zašto je ovaj program toliko dobar je činjenica da omogućava saradnju više korisnika odjednom, kao i mogućnost besplatnog korišćenja Google-ovog Cloud servisa Google Drive.

Možda je bolje reći da Google Drive omogućava korišćenje Google Docs-a, ali i programa kao što su Google Sheets, Google Slide i drugih. Ukoliko se bavite bilo kojim poslom, ovaj paket programa morate da isprobate. Nude gomilu mogućnost, potpuno besplatno, bez veštačkih ograničenja, bez reklama i svi rade fenomenalno.

Platforma:
Veb sajt, Android i iOS

Posetite Google Docs veb sajt.
Preuzmite Google Docs za Android.
Preuzmite Google Docs za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 2,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *