UglyEmail

UglyEmail

Mnoge kompanije prate mejlove koje vam šalju i na taj način saznaju dosta podataka o vama, a da vi toga niste ni svesni. Mejlovi se prate ubacivanjem takozvanog piksela za praćenje u sadržaj poruke.

Piksel za praćenje predstavlja kod koji je umetnut u transparetnu tj. nevidljivu sliku veličine 1 x 1 px. Prilikom otvaranja mejla sa navedenim sadržajem, slika se aktivira i kompanije dobijaju povratne informacije o vama. Tačnije, dobijaju informacije kada ste otvorili njihov mejl, sa koje lokacije i preko kog uređaja ste to učinili. Naravno, sve to bez vašeg znanja.

Ekstenzija za Google Crome browser pod nazivom UglyEmail, upravo se bori protiv takve vrste praćenja i narušavanja privatnosti.

Njenom instalacijom, omogućeno vam je da znate koji su to mejlovi u koje je ubačen ovaj kod za praćenje.

Skrenuće vam pažnju prikazivanjem slike oka pored naziva mejla u kome se nalazi piskel za praćenje, kao na slici ispod:

UglyEmail

Trenutno, UnglyEmail je u procesu razvoja. Uskoro se očekuje dobijanje veće podrške. Za sada ovu ekstenziju možemo primeniti samo na Gmail preko Google Chrome browsera. Takođe, UnglyEmail, pošto je još uvek početnoj fazi razvoja, za sada detektuje piksele za praćenje određenog broja agencija koje pružaju ovu uslugu svojim klijentima. Neke njih su: Streak, Yesware, Mandrill, MailChimp, Postmark, TinyLetter, MixMax, Bananatag itd.

Kada ste ustanovili koji mejlovi se prate, ako ne želite da odajete svoje podatke, te mejlove nemojte da otvarate i samo ih jednostavno obrišite. Da bi oni koji vas prate došli do vaših podataka, vi prvo morate da otvorite mejl sa kodom za praćenje, ako taj mejl ne otvorite, već ga obrišete, bezbedni ste.

S obzirom na činjenicu, da se ovaj metod za praćenje aktivnosti na Internetu još uvek vodi kao legalan. Preporučujemo vam da stvar preuzmete u svoje ruke, kako bi zaštitili vaše podatke i sačuvali svoju privatnost.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *