UMPlayer

UMPlayer

UMPlayer je skraćenica za Universal Media Player, i kao što mu ime govori, ovaj besplatni plejer je napravljen tako da bude univerzalno rešenje za puštanje svih video i audio formata. Uz stotine kodeka, on pušta većinu video i muzičkih fajlova kao i audio CD-ove, DVD, Shoutcast i Live Radio stream-ove, kao i TV tjunere sa karticama.

Iako na prvi pogled deluje kao samo još jedan od open source video plejera, UMPlayer se iz mase izdvaja fantastičnom opcijom da gledate i snimate na vaš računar YouTube video klipove. Čak ima u svom interfejsu ugrađenu YouTube pretragu, tako da sa lakoćom možete pronaći video ili pesmu koja vas zanima.

UMPlayer plejer u sebi ima implementiranu podršku za preko 270 audio i video formata, a ovo su samo neki koje podržava: AAC, AC3, ASF, AVI, DIVX, FLV, H.263, Matroska, MOV, MP3, MP4, MPEG, OGG, QT, RealMedia, VOB, Vorbis, WAV, WMA, WMV, XVID kao i Audio CD, DVD, (S)VCD, TV / Radio kartice, Youtube video, SHOUTcast Radio stremovi i čak polovični ili oštećeni medija fajlovi.

Program ima mogućnost da traži prevode online ali to baš trenutno i ne funkcioniše najbolje za naš jezik. Takođe, zanimljiva je i opcija za promenu skinova, tako da ga svako vizualno može prilagoditi svom ukusu.

Ukoliko budete imali problem sa prikazivanjem naših slova u prevodima, morate da podesti enkoding na: Slavic/Central European Windows (CP1250)

Kada to podesite, sva naša slova u prevodima će vam proraditi. Pogledajte kako da podesite enkoding za prevode na slikama ispod.

Kliknete na „Options„, pa na „Preferences“ kao na slici ispod:

UMPlayer podešavanja

Zatim kliknete sa leve strane na „Subtitles“, pa iz padajaćeg menija kod opcije „Default subitile encoding“ izaberete: Slavic/Central European Windows (CP1250) i kliknete na „OK“, kao na slici ispod:

UMPlayer podešavanja enkodinga

Na kraju, slobodno možemo reći da je ovo jedan odličan, a u potpunosti besplatan plejer. Tako da, ako stalno visite na YouTube-u i često puštate različite audio i video formate, UMPlayer je pravo rešenje za vas, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Windows NT/98/Me/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Windows 10

Napomena: klikom na „Preuzmite UMPlayer“, skinuće te samo malu datoteku za instalaciju na vaš računar. Kada pokrente skinuti instaler, on će se onda nakačiti na Internet i dovnloadovati pravu isntalaciju veličine 13MB.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (7 ocena, prosečno: 3,86 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

11 Komentara

 • Ja, malo pa malo „zakacinjem“ se ovde sa nekim komentarima i sl.

  Citam Vasu >>“Napomena“ i mogu Vam reci da to jos niko nije objasnio mada sam ja to znao da je to „datoteka“ za „instalaciju“ tj. da se „zakacimo“ za njihov sajt. Niko zivi ne daje objasnjenje u vezi toga.

  Za pohvalu ovo Vase upustvo i ne samo to, jos mnogo lepih reci.

  S’postovanjem i uspeh u radu,
  Mr. Ostojic. M.

 • Kako ide postupak za gledanje video klipova i skidanje muzike?

 • Nece da pusta video sa YouTube, inace sve odlicno radi.

 • Kod mene nece da se instalira. Javlja neku gresku…

 • Hvala puno,sada imaju sva slova, extra je nema šta ne može da otvori!

 • Zašto kada ubacim prevod filma guta slova,na primer Nemačka – Nema_a . A ne izlaze ni slova Ž,Š…?

  • Problem je u podešavanju enkodinga, pokušajte da podesite enkoding na „Slavic/Central European Windows (CP1250)“.

   • Ne vredi, probao sam u podešavanjima za prevod, sve sam izmenjao i ne vredi!

    • Dodali smo u tekst uputstvo kako da podesite enkodig da vam rade naša slova u prevodima, pogledajte.

 • Ja imam i koristim već duže vreme GOM Player (koji je sličan ovom), i sasvim zadovoljan sam sa njim.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *