Valorant

Valorant

Valorant je online multiplayer pucačina u prvom licu, besplatna igrica za Windows 7, 8 i 10, koju je objavila kompanija Riot Games. Neverovatno je koliko je brzo ova igra ušla u kolektivnu svest FPS igrača i postigla igračku populaciju koja se može meriti sa titanima žanra, kao što su Counter-Strike i Overwatch. Rekli bismo da je to prikladno s obzirom da je Valorant savršena mešavina ove dve igre.

Gameplay

Valorant uzima inspiraciju od Counter-Strikea i Overwatch-a. Na početku meča igrači su podeljeni u dva tima od po pet igrača. Prvo što treba da uradite je da izaberete jednog od 15 agenata, od kojih svaki ima četiri jedinstvene sposobnosti, tri “obične” i jednu ultimativnu. Unutar jednog tima nema dupliranja agenata, a kada meč počne nećete moći da promenite izabranog agenta.

Sposobnosti agenata su veoma interesantne i kreću se od lečenja i otkrivanja pozicije neprijatelja, preko manipulacije terenom ili vidljivošću, do mogućnosti da jednostavno naručite vazdušni napad i sravnite sa zemljom deo mape. Da bi bili uspešni u igri neophodno je da znate sposobnosti svih agenata, kao i najbolji način da ih koristite. Ovo je preuzeto iz igara kao što su Overwatch ili Paladins.

Kada meč počne, jedan tim će imati zadatak da postavi bombu (ovde nazvanu Spike), dok će drugi tim imati zadatak da ih u tome zaustavi ili da razmontira bombu ukoliko je postavljena. Oružija i dodatnu opremu kupujete na početku runde, a ukoliko preživite rundu, oružje ćete preneti u sledeću. Novac za kupovinu dobijate na početku svake runde, kao i ubijanjem protivnika ili pobedom u rundi. Kao što vidite, ovo je potpuno isto kao i u Counter-Strikeu.

Lako je pomisliti da je Valorant prosto Counter-Strike sa herojima i ovo nije tačno. Ipak, način na koji su ova dva žanra spojena je fenomenalan. Sposobnosti agenata su moćne, ali ne toliko da oružija padnu u drugi plan, a osećaj igranja je mnogo više Counter-Strike nego Overwatch.

Pogledajte naš gameplay video za Valorant

Grafika i zvuk

Što se tiče vizuelnog aspekta, Valorant je naišao na kritiku. Najčešće zamerke su da izgleda previše jednostavno i kao crtani film. Što se ovog drugog tiče, apsolutno se slažemo i ukoliko ne volite ovaj umetnički stil (kao i pisac ovoga teksta) tu nema pomoći.

Što se tiče zamerke da je previše jednostavan, tu se kategorički ne slažemo! Kada igrate, više je nego jasno da je izgled u službi gameplay-a. Sve je pregledno, a ekran nikada neće biti preopterećen detaljima koji smetaju. Agenti su stilizovani tako da ćete ih lako prepoznati, a odlična kombinacija silueta i boja agenata ovde dodatno pomaže.

Što se tiče zvuka, tokom meča nema muzike. Ovo je neophodno pošto, ako ste ikada igrali Counter-Strike znate koliko je važno čuti korake protivnika ili udaljenu pucnjavu. Sami zvuci u igri su odlični. Svaka puška ima prepoznatljiv zvuk, a agenti često izgovaraju šaljive komentare na dešavanja u meču.

Zaključak

Valorant nam se svideo. Kvalitet je očigledan, a kombinacija Counter-Strikea i Overwatch-a je iznenađujuće prirodna (čudo da ovo neko nije ranije uradio). Igra nije uopšte zahtevna i radiće bez problema na starijim računarima, samo smanjite grafička podešavanja.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Minimalna konfiguracija za igranje:

  • Procesor: Intel i3-370M
  • RAM memorija: 4 GB
  • Grafička kartica: Intel HD 3000
  • Hard disk: 15,5 GB

Preporučena konfiguracija za igranje:

  • Procesor: Core i5-4460
  • RAM memorija: 4 GB
  • Grafička kartica: GTX 1050 Ti
  • Hard disk: 15,5 GB

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *