Video Summarizer – tekstualni rezime videa

Video Summarizer – tekstualni rezime videa

Video Summarizer je besplatna aplikacija koja prepričava duge video fajlove u kratke i jasne tekstualne sažetke. Postoji za Android, iOS i kao veb servis.

Osobine Video Summarizer-a

Aplikacija sate gledanja video materijala redukuje na nekoliko minuta čitanja teksta. Na taj način možete da se koncentrišete samo na ono što je važno. Na početku napominjemo da ova aplikacija zapravo radi samo sa titlovima, ona ne pretvara govor u tekst. I još, ona funkcioniše samo sa eksternim titlovima, dugim rečima, ako je titl ugrađen (embedded), rezime se ne generiše. Zapravo, bez obzira što u imenu ima reč “video”, ona radi samo sa tekstualnim fajlovima.

Video Summarizer je aplikacija sa jednostavnim korisničkim okruženjem. Dva su načina na koje mu prosleđujete fajlove sa kojima on treba da radi. Prvi je da podelite fajl iz same aplikacije koju koristite, kao što je YouTube. Drugi je da link videa kopirate, pa umetnete u Video Summarizer.

Rezime se generiše relativno brzo, zavisno od dužine videa. Detaljnost, dubina sažetka se može podešavati prema vašim željama. Zahvaljujući tome što aplikacija koristi veštačku inteligenciju tj. LLM (large language model) ima jednu interesantnu i potencijalno veoma korisnu mogućnost. To su AI diskusije. Naime, kada pročitate rezime možete u aplikaciji postaviti neko pitanje u vezi njega i Video Summarizer će odgovoriti. Na taj način se određena tema iz videa produbi ili razjasni.

Aplikacija ima ugrađen modul za bekap i upravljanje rezimeima. Uvek možete pronaći kopije vaših rezimea, podaci neće nikada biti izgubljeni. Sažetke koje stvori Video Summarizer se lako dele iz same aplikacije ili kopiraju u druge dokumente.

Pošto generalno gledano, na YouTube-u i sličnim platformama ima manje titlova na srpskom i sličnim jezicima, to je veliko ograničenje. U Podešavanjima na spisku podržanih jezika se ne nalazi srpski, ali to Video Summarizer-u, ne predstavlja nikakav problem. Više puta smo probali i bez obzira na jezik titla, generiše se kvalitetan rezime na srpskom jeziku. Ponekad, kada se uđe u AI diskusiju, aplikacija sama pređe na engleski jezik.

Video Summarizer - Majkl Mur- Planeta ljudi

Kad može biti koristan Video Summarizer?

Video Summarizer je koristan đacima, studentima, kreatorima sadržaja, novinarima. Svima koji moraju da pregledaju puno video materijala, a nemaju dovoljno vremena ili ne žele da ga troše za to. Može koristiti i onima koji ne žele da provode sate gledajući video materijale. Studentima je Video Summarizer koristan kod dugih predavanja i video lekcija da brzo izvuče samo najbitniji deo. Novinarima i analitičarima društvenih dešavanja može koristiti pravljenjem pregleda najbitnijih događaja iz video materijala. Menadžerima da rezimira poslovne sastanke i vebinare. Svako ko je radoznao, brzo će iz nekog video materijala da ekstrahuje najinteresantniji deo. Može napraviti kratak rezime od filma koga nije gledao, pa da na osnovu rezimea odluči da li taj film zaslužuje pažnju.

Sada postoji mnogo aplikacija kao što su Web Speech API ili Google Speech-to-Text koje generišu tekst na osnovu govora. Mišljenja smo da bi Video Summarizer dodavanjem takvog modula u sebe bio pravi pogodak. U tom slučaju za kreiranje rezimea titl ne bi bio neophodan. Svaki video čiji se sadržaj zasniva na izgovorenom tekstu bi mogao biti prepričan sa željenim brojem detalja, a kasnije i prodiskutovan pomoću AI chatbota. Iz dosadnih, višesatnih prezentacija ili sastanaka bi bila izvučena samo suština koja se pročita za nekoliko minuta. Pomoću Video Summarizer-a možete da uštedite puno vremena, a valjda znate šta ćete sa njim!

Dugme Preuzimanje ispod je link za Android verziju programa. Link za iOS se nalazi OVDE. Veb servisu možete pristupiti OVDE.

Platforma:
Android, iOS i veb servis

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *