Pretvaranje glasa u tekst

Pretvaranje glasa u tekst

Pretvaranje glasa u tekst – Web Speech API

Web Speech API je besplatna web aplikacija za pretvaranja glasa u tekst u digitalnom formatu.

Ukoliko ste se umorili od kuckanja na tastaturi ili vam je potrebno da vaše misli brzo zapišete, onda ovaj program koji je zanovan na online platformi i koji ne zahteva nikakvu instalaciju može da vam bude od velike koristi.

Naime, korišćenjem Web Speech API aplikacije pomoću Google Chrome browser-a svaka vaša izgovorena reč biće ispisana u vidu teksta. Da bi vam to bilo omogućeno sve što je potrebno da uradite u okviru nje je da izaberete željeni jezik i uključite mikrofon, time ste spremni za diktiranje. Kada završite, tekst možete jednostavno da iskopirate ili direktno da pošaljete na mail.

Tačnost prepoznavanje govora je zaista velika. Jedina „mana“ koju ovaj sjajan servis ima je da prilikom pretvaranja glasa u tekst ne uključuje znakove interpukcije (tačku, zarez itd.), ali s ozbirom na njegovu korisnost, složićete se, to i nije toliko bitno.

Web Speech API web aplikacija je razvijena od strane Gugla, očekuje se njen dalji napredak. Svim korisnicima koji su potrazi za besplatnim programom koji pretvara govor u tekst, preporučujemo da isprobaju ovaj servis.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 3,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

5 Komentara

 • Da li neko zna odgovor za pitanje pod br.2 ?

 • Pomozite mi: Kako sa nekog klipa ili filma izdvojiti glas-govor i snimiti ga u neki fajl, a zatim tako snimljeni glas-govor pretvoriti u tekst. Dali za ovako nešto postoje programi i koji su to uz VAŠ neprocenjiv tutorijal.

  Sa poštovanjem
  Dušan Živković

  • Lepo uzmeš i prepišeš na papir.

  • Postoje takvi programi. Jedan od takvih programa je „Transcribe“ koji se može koristiti online ili preuzeti kao desktop aplikacija. Ovaj program ima mogućnost prepoznavanja govora i pretvaranja u tekst, a takođe ima funkciju da učita video ili audio fajlove sa kojih želite da izdvojite govorni sadržaj.

   Drugi popularni program je „Audacity“ koji se takođe može besplatno preuzeti. On ima funkciju za snimanje zvuka sa računara i uređivanje zvučnih zapisa. Ova funkcija omogućava snimanje govora koji se reprodukuje na računaru dok se video ili film gleda, a zatim se taj snimak može prevesti u tekst pomoću drugog programa za prepoznavanje govora kao što je „Dragon Naturally Speaking“ ili „Google Speech Recognition“.

   Ovi programi su samo neki od mnogih koji se mogu koristiti za prepoznavanje govora i pretvaranje u tekst. Međutim, važno je napomenuti da je kvalitet prepoznavanja govora često ograničen tehnologijom i kvalitetom audio zapisa, pa je moguće da će biti potrebno ručno urediti tekst kako bi se ispravile greške i nedoslednosti u transkriptu.

 • lepo i zanimljivo. Jos kada bi imalo na makedonski bilo bi odlicno

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *