Virtual DJ

Virtual DJ

Posao DJ-a danas predstavlja veoma skup biznis, pogotovo ako se radi sa kvalitetnom opremom i hardverom. Sve to može zameniti jednostavan i jeftin digitalni mikser baziran na MP3 fajlovima. Postoje čak i besplatni mikseri za početak, a mi vam danas predstavljamo svakako najpopularniji od njih, Virtual DJ.

Ovaj softver uglavnom ide u paketu sa USB miks konzolama kao što su Hercules i Numark međutim ako želite da koristite sve opcije u kombinaciji sa ovim hardverom moraćete platiti punu verziju programa. Skidanjem i instaliranjem osnovnog paketa zadovoljićete većinu vaših potreba za DJ posao kao što su miksovanja i playliste.

Iako početnicima i nije baš najlogičniji dovoljno je intuitivan za muzički nastrojene korisnike, tako da će savladavanje istog biti brzo. Po instalaciji i pokretanju, Virtual DJ automatski prikazuje stablo foldera u donjem levom uglu odakle sa lakoćom možete pristupati vašoj muzičkoj kolekciji. Donji srednji deo je multifunkcionalan odakle možete otvarati numere, jednostavne semplove, dodavati efekte i praviti snimke. Gornjim delom prozora dominiraju dva digitalna gramofona koji se razlikuju po bojama, plavi na levoj strani i crveni na desnoj. Svaki poseduje opcije kao što su „cue“ , „loop“ , „adjust pitch“ , „scratch“ , kao i „shift“. (ove opcije nismo prevodili jer jednostavno nema smisla). U sredini se nalazi konzola za miksovanje u kojoj možete menjati nivo glasnoće kao i prelaz između dve pesme. Kada prevučete pesmu u konzolu (princip drag & drop), bar u vrhu ekrana prikazaće grafički izgled te pesme, što će vam pomoći u vizuelnom miksovanju.

Program poseduje opciju za video ulaz koji će vam omogućiti video montiranje muzike . Veoma stilizovan interfejs i veliki broj opcija daje ovom programu veoma visoku ocenu, ali učenje samog programa je takozvano pogodi ili promaši (hit-or-miss). Korišćenje programa bez eksternog hardvera svodi se na korišćenje programa samo tastaturom i mišem, što u nekim slučajevima predstavlja pravi izazov. Veoma temeljan online vodič vredi pogledati.

Virtual DJ je besplatan, napunjen opcijama i dobro organizovan program, veoma zgodan za profesionalce i početnike. Topla preporuka svim zaljubljenicima u DJ posao, a i onima koji na žurkama žele da puštaju muziku sa stilom.

Operativni sistemi pod kojima Virtual DJ radi:
Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (18 ocena, prosečno: 4,78 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • I mene to zanima. I zanima me da li postoje neke njihove matrice da ih ubacujem ili moram da skinem sa neta? npr, neka pozadina, pa da ubacujem malo trube, bubnjeve , gitaru, zvukove i sl.

  • A kako da pogledam taj online vodic? 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *