Virtual DJ

Virtual DJ

Posao DJ-a danas predstavlja veoma skup biznis, pogotovo ako se radi sa kvalitetnom opremom i hardverom. Sve to može zameniti jednostavan i jeftin digitalni mikser baziran na MP3 fajlovima. Postoje čak i besplatni mikseri za početak, a mi vam danas predstavljamo svakako najpopularniji od njih, Virtual DJ.

Ovaj softver uglavnom ide u paketu sa USB miks konzolama kao što su Hercules i Numark međutim ako želite da koristite sve opcije u kombinaciji sa ovim hardverom moraćete platiti punu verziju programa. Skidanjem i instaliranjem osnovnog paketa zadovoljićete većinu vaših potreba za DJ posao kao što su miksovanja i playliste.

Iako početnicima i nije baš najlogičniji dovoljno je intuitivan za muzički nastrojene korisnike, tako da će savladavanje istog biti brzo. Po instalaciji i pokretanju, Virtual DJ automatski prikazuje stablo foldera u donjem levom uglu odakle sa lakoćom možete pristupati vašoj muzičkoj kolekciji. Donji srednji deo je multifunkcionalan odakle možete otvarati numere, jednostavne semplove, dodavati efekte i praviti snimke. Gornjim delom prozora dominiraju dva digitalna gramofona koji se razlikuju po bojama, plavi na levoj strani i crveni na desnoj. Svaki poseduje opcije kao što su „cue“ , „loop“ , „adjust pitch“ , „scratch“ , kao i „shift“. (ove opcije nismo prevodili jer jednostavno nema smisla). U sredini se nalazi konzola za miksovanje u kojoj možete menjati nivo glasnoće kao i prelaz između dve pesme. Kada prevučete pesmu u konzolu (princip drag & drop), bar u vrhu ekrana prikazaće grafički izgled te pesme, što će vam pomoći u vizuelnom miksovanju.

Program poseduje opciju za video ulaz koji će vam omogućiti video montiranje muzike . Veoma stilizovan interfejs i veliki broj opcija daje ovom programu veoma visoku ocenu, ali učenje samog programa je takozvano pogodi ili promaši (hit-or-miss). Korišćenje programa bez eksternog hardvera svodi se na korišćenje programa samo tastaturom i mišem, što u nekim slučajevima predstavlja pravi izazov. Veoma temeljan online vodič vredi pogledati.

Virtual DJ je besplatan, napunjen opcijama i dobro organizovan program, veoma zgodan za profesionalce i početnike. Topla preporuka svim zaljubljenicima u DJ posao, a i onima koji na žurkama žele da puštaju muziku sa stilom.

Operativni sistemi pod kojima Virtual DJ radi:
Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (18 ocena, prosečno: 4,78 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

2 Komentara

  • I mene to zanima. I zanima me da li postoje neke njihove matrice da ih ubacujem ili moram da skinem sa neta? npr, neka pozadina, pa da ubacujem malo trube, bubnjeve , gitaru, zvukove i sl.

  • A kako da pogledam taj online vodic? 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *