Vreme Srbija XL Pro – sve što trebate znati o vremenskim prilikama

Vreme Srbija XL Pro – sve što trebate znati o vremenskim prilikama

Vreme Srbija XL Pro je besplatna aplikacija koja pruža detaljne informacije o trenutnim vremenskim prilikama sa prognozom. Napravljena je samo u verziji za Android. To je zapravo prilagođena aplikacija Weather XL PRO kojoj su jezik, lokacija i drugi parametri već podešeni za korisnike u Srbiji. Ova druga aplikacija postoji i u verziji za iOS.

Izgled i funkcije aplikacije Vreme Srbija XL Pro

Vreme Srbija XL Pro je vizuelno atraktivna aplikacija. U pozadini glavnog ekrana se neprekidno prikazuje animacija trenutnih vremenskih prilika za lokaciju koju ste odabrali. Aplikacija je veoma funkcionalna i jednostavna za upotrebu. Sve čemu treba da se pristupi se nalazi na jedan ili dva dodira daleko od glavnog ekrana. Podaci su prikazani na jasan i pregledan način.

Lokacije za koje želite da vidite trenutne vremenske prilike i prognozu pronalazite tako što izaberete ikonu lupe, a zatim upisujete željeno ime. Ako su vam potrebne samo informacije o mestu gde se trenutno nalazite jednostavnije je da kliknete na ikonu GPS i aplikacija će sama odrediti mesto. Možete imati više lokacija za koje se prikazuju vremenske prilike, ali jednu određujete kao primarnu i ona će stajati na glavnom ekranu po startovanju aplikacije.

Vreme Srbija XL Pro - Main Screen

Informacije o trenutnim vremenskim prilikama sadrže podatke o temperaturi, brzini vetra, vlažnosti, pritisku, oblačnosti, vidljivosti, verovatnoći padavina i UV Indeksu. Ako izaberete ikonicu u prvom redu desno dobićete još detaljnije trenutne podatke. Biranjem predzadnjeg reda na glavnom ekranu očitavaju se informacije iz sata u sat. Zadnji red pokazuje sutrašnje vremenske prilike. Dodirom na taj red dobijate desetodnevnu vremensku prognozu. Dodirom bilo kog od prikazanih dana otvara se prognoza vremena za taj dan iz sata u sat. Opet, ako izaberemo neki sat u toku sledećih dana dobićemo detaljne informacije preko celog ekrana o tom satu. Za svaki naredni dan i sat imamo ponuđenu temperaturu, brzinu i smer vetra i verovatnoću padavina. Ikona globusa u drugom redu desno vas vodi na satelitski prikaz sa radarskim podacima o oblačnosti i padavinama. Ikona u trećem redu desno vam daje mogućnost da delite podatke sa drugima.

Ako vam u ovom trenutku gore navedeno opisivanje kretanja kroz interfejs deluje zbunjujuće, verujete da nije tako. Kad prvi put probate aplikaciju sve će vam biti jednostavno i logično. Vreme Srbija XL Pro vam može slati informacije o važnim promenama vremena, olujama, i drugim vremenskim nepogodama. Na glavnom ekranu se nalazi i ikona zupčanika koja vodi u podešavanja. Tamo se nalaze opcije u vezi formata prikazivanja mernih jedinica i neka podešavanja interfejsa, kao što je biranje svetle i tamne teme i animirane pozadine. Informacije o trenutnim vremenskim prilikama se učitavaju veoma brzo. Aplikacija koristi pouzdane izvore o vremenu da bi korisnicima pružila tačne podatke.

Zaključak o aplikaciji Vreme Srbija XL Pro

Aplikacije o vremenskim prilikama i prognozi su sada “Must have”. Vreme Srbija XL Pro je zasluženo izborila mesto među najpopularnijim. Aplikacija pruža detaljnije podatke o vremenu od većine drugih. To se pre svega odnosi na desetodnevnu prognozu iz sata u sat. To je njena prednost, ali će nekima, pogotovu u početku, trebati više vremena da se snađu među mnogobrojnim informacijama. Samo su podaci o zagađenju vazduha skromni. Svode se na vidljivost i prisutnost CO (ugljenmonoksid).

U donjem delu ekrana se stalno nalazi traka sa reklamama. Na nju se nekako navikne, jer nije velika i stalno je na istom mestu. Međutim, povremeno se javlja reklama preko celog ekrana i dok ona ne prođe potpuno ste bespomoćni. Kupovina uklanja reklame, ali mi pišemo o besplatnim aplikacijama.

Ako niste zadovoljni sa aplikacijom za vremenske prilike koju koristite, instalirajte Vreme Srbija XL Pro: atraktivno izgleda i nudi mnogo korisnih podataka.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *