WeatherMate – vremenska prognoza

WeatherMate – vremenska prognoza

Da saznate kakvo je vreme trenutno napolju, dovoljno je da pogledate kroz prozor, ali ako vam treba da znate kakvo će vreme biti tokom celog dana ili duže, ovo i nije baš najbolji metod. Možete da sačekate da se na TV-u prikaže vremenska prognoza, ali zašto čekati kada možete da koristite WeatherMate besplatnu vremensku prognozu za Windows.

Šta nudi WeatherMate

Razvoj WeatherMate programa traje još od 2005 godine i jedinu zamerku koju imamo je da je izgled interfejsa prevaziđen verovatno još 2006 godine. Osim toga korisnički interfejs je pregledan i odlično organizovan pa je lako je snaći se u njemu, a posebno nam se sviđa što možete da detaljno podesite količinu informacija koja će se prikazivati.

WeatherMate inferfejs

Možda samo želite da vidite trenutnu temperaturu ili detaljne informacije kao što su vlažnost vazduha, pritisak, brzina vetra, vidljivost, kada sunce izlazi i zalazi i druge. Takođe možete pratiti temperaturu za više gradova istovremeno, a ovo je odlično organizovano u tabove slične onima koje viđamo u internet browser-ima.

Program koristi informacije koje pruža The Weather Channel, koji prati vremenske prilike u svetu još od 1982. Godine. U podešavanjima možete podesiti da li će se temperature prikazivati u stepenima celzijusa ili farenhajta, a vremenske prilike možete pratiti do sedam dana unapred.

Prilikom instalacije WeatherMate vam daje mogućnost da ga instalirate na USB fleš disk koji onda možete da uključite u bilo koji računar sa internet konekcijom i tako imate pristup vremenskoj prognozi sa svim podešavanjima koja ste predhodno podesili. Kada završite instalaciju i pokrenete program u gornjem delu ekrana pojaviće se tanka linija, koja je uvek vidljiva, na koju kada kliknete otvarate program, a kada miša pomerite iz prozora programa on se automatski zatvara.

WeatherMate podesavanja

Program ima korisnu funkciju koja vam omogućava da saznate kada se pojave teški vremenski uslovi za bilo koji od gradova koje pratite. Takođe, možete da uključite i govorna upozorenja koja će pročitati koja vremenska nepogoda se očekuje i u kom gradu, mada ako grad nije iz engleskog govornog područja, teško ćete razumeti šta program izgovara.

Zaključak

Sve u svemu, možemo reći da WeatherMate besplatnu vremensku prognozu za Windows svakako vredi isprobati. Svaki aspekt programa je jednostavan i pruža dovoljno fleksibilnosti i prilagodljivosti kako bi odgovarao svakom korisniku i prikazivao samo informacije od interesa. Šta više, može se čuvati na USB fleš disku, te ga možete uvek imati sa sobom.

Jednu stvar koju moramo da napomenemo, vodite računa da ne pomešate WeatherMate sa Weather Mate, aplikacijom za Android i iOS. Iako je razlika u imenu samo razmak između reči, ovde se radi o dva potpuno različita programa.

Platforma:

Windows XP, Vista, 7, 8, 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *