WhatsApp za PC

Ažurirano: novembar 21st, 2020
WhatsApp za PC

Korisnici koji žele preko računara da koriste WhatsApp, mogu to učiniti tako što će instalirati Google Chrome browser, ili ako ga već imaju instaliranog, jednostavno otići na sledeću web adresu: web.whatsapp.com.

Napominjemo još jednom, da bi ste mogli da koristite WhatsApp za PC na vašem računaru, morate da otvorite link web.whatsapp.com isključivo u Google Chrome browseru. Ako odete na taj link u bilo kom drugom browseru, nećete moći da koristite WhatsApp za PC.

Kada odete na link web.whatsapp.com ovoriće vam se stranica kao na slici ispod:

WhatsApp Web

Kada ste otvorili link web.whatsapp.com, Sve što trebate da uradite je da skenirate QR kod putem WhatsApp aplikacije tj. putem opcije WhatsApp Web koja se nalazi u meniju ove aplikacije. Otvorite WhatsApp na svom telefonu, tapnete na dugme za podešavanja i tapnete na WhatsApp Web, kao na slici ispod:

WhatsApp Web podešavanje u meniju

Nakon što ste izabrali WhatsApp Web u meniju, aktivira se kamera, samo usmerite kameru vašeg telefona ka monitoru računara u pravcu crnog QR koda. Nanišanite QR kod belim kvadratom u sredini ekrana vašeg telefona.

WhatsApp Web skeniranje QR koda

Kada ste uspešno skenirali QR kod, izaćiće vam vaš WhatsApp inbox sa prethodnim porukama i to znači da ste se uspešno povezali na WhatsApp web servis. Sada možete da uživate u chatovanju sa Vašim WhatsApp kontaktima preko računara.

Dakle, da rezimiramo, da bi ste koristili WhatsApp na Vašem računaru:

  1. Otvorite Google Chrome i idite na link web.whatsapp.com.
  2. U vašoj WhatsApp aplikaciji na mobilnom telefonu, tapnite na Menu > WhatsApp Web da pokrente QR code skener.
  3. Usmerite kameru vašeg mobilnog telefona na QR code na ekranu vašeg računara.

Kada ste ulogovani preko računara, ako hoćete da se izlogujete, možete to uraditi u browseru ili ako uđete u WhatsApp na vašem telefonu, tapnete na podešavanja, pa na WhatsApp Web i na kraju tapnete na „Log out from all computers“.

WhatsApp Web povezano

Poruke koje budete slali i primali preko računara postaće odmah dostupne i na mobilnom uređaju i na desktopu. WhatsApp Web zahteva da imate aktivnu internet konekciju na telefonu i bez nje je nemoguće uspostaviti kontakt.

Podržane platforme za upotrebu WhatsApp web servisa su:

Mobilni

  • Android
  • iOS

Desktop

  1. Windows
  2. Mac OS
  3. Linux

WhatsApp je postao jedan najvećih servisa za razmenu tekstualnih poruka na svetu, sa više od 100 miliona prijavljenih korisnika mesečno. Omogučavanjem web klijenta (WhatsApp za PC) svakako će pridobiti još više pažnje u odnosu na svoje konkurente.

Ako volite da komunicirate preko WhatsApp-a, ova mogućnost upotrebe WhatsApp-a preko računara će vam se sigurno dopasti.

Za korisnike WhatsApp-a na mobilnom telefonu, napravili smo WhatsApp za Android – kompletni vodič.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (7 ocena, prosečno: 4,86 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Vacap kako da istaliram na PC?

  • Ja nemam mobilni sa Whatsapp-om, samo laptop, znaci samo mi preostaje Viber i to bez Vibera na mobilno samo Viber za PC???

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *