WhyNotWin11 – proverite da li će Windows 11 raditi na vašem računaru

WhyNotWin11 – proverite da li će Windows 11 raditi na vašem računaru

Pre nekoliko meseci kada je Windows 11 prvi put najavljen, glavno pitanje koje se postavilo je kakva će biti sistemska zahtevnost novog Microsoft-ovog operativnog sistema. Ovo pitanje je postalo bitno, zato što se otkrila činjenica da mnogi računari, među kojima veliki broj nije star ni godinu dana, neće moći da podrže novi Windows.

Da bi pomogli korisnicima da otkriju da li će Windows 11 raditi na njihovim računaru, Microsoft je objavio alatku pod nazivom PC Health Check. Ovaj program ima zadatak da proveri komponente vašeg računara i “kaže” vam da li možete ili ne možete da koristite Windows 11. Problem sa ovim programom je u tome što osim jednostavnog da ili ne odgovora ne nudi nikakve dodatne informacije, koje su posebno bitne ukoliko je odgovor negativan.

Besplatni program WhyNotWin11, koji je dostupan za Windows 8 i 10, će testirati vaš računar i ponuditi vam detaljne informacije o tome da li će Windows 11 raditi na vašem računaru.

Kako radi WhyNotWin11?

WhyNotWin11 je prenosiv program, tako da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga download-ujete i pokrenete. Kada ga pokrenete, testiranje računara će automatski početi, program će uraditi čak 11 testova i posle nekoliko trenutaka prikazati vam rezultate.

WhyNotWin11 meni

Program će testirati sve komponente računara, izlistati ih i bojom označiti da li su prošle test. Crvena boja znači da nisu, zelena da jesu, a žuta znači da za taj model komponente trenutno nema informacija. Posebno nam se sviđa što pored svake komponente postoji opcija da pogledamo tačno čemu ta komponenta služi i da li je moguće zameniti je, a dobićete informacije i za laptop i za desktop računare.

Bitno je pomenuti da sistemska zahtevnost koju WhyNotWin11 testira je ona koju je Microsoft objavio. Međutim, već se desilo da je ona promenjena, tako da ukoliko ponovo dođe do promene, programeri su rekli da će update-ovati program.

WhyNotWin11 je program koji je izuzetno lak za korišćenje, kao što vidite treba samo da ga pokrenete i sve se automatski odvija. Ukoliko ste početnik i potrebna vam je pomoć možete se pridružiti Discord serveru, čiji link se nalazi u samom programu, na kome možete da potražite svu potrebnu pomoć.

Zaključak

WhyNotWin11 је odličan program i dobija našu preporuku. Ukoliko želite da testirate svoj računar i proverite da li će Windows 11 raditi na njemu, predlažemo vam da ga koristite umesto Microsoft-ovog rešenja.

Platforma:
Windows 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *