Kako podesiti da Windows 10 ne briše fajlove iz Downloads foldera i Recycle Bin-a

Kako podesiti da Windows 10 ne briše fajlove iz Downloads foldera i Recycle Bin-a

Storage Sense je program Windows-a 10 koji se brine o tome da privremeni fajlovi ostanu baš to, privremeni. Naime, on automatski briše privremene fajlove sa interneta ili od aplikacija i programa, a briše i fajlove iz Recycle Bin-a i Downloads foldera.

Fajlovi iz “kante za otpatke” će biti automatski obrisani posle izvesnog vremena, dok će fajlovi iz Downloads foldera biti obrisani samo ukoliko nisu bili otvarani neko vreme. Po fabričkim podešavanjima Windows-a 10, ovo vreme je 30 dana.

Ovaj vremenski period se može menjati, pa čak i isključiti. Iskreno, za Recycle Bin nam i nije baš bitno, ali sama pomisao da Windows automatski briše fajlove iz Downloads foldera nam izaziva jezu.

Srećom, ovo je veoma lako promeniti, a mi smo napravili video u kome vam pokazujemo kako podesiti da Windows 10 ne briše fajlove iz Downloads foldera i Recycle Bin-a.

Video transkript:

  1. U polju za pretragu ukucajte storage
  2. Kliknite na prvi dobijeni rezultat
  3. Kliknite na Configure Storage Sense or run it now
  4. U sekciji Temporary Files isključite brisanje kao u videu. Gornja opcija je za kantu (Recycle Bin), a donji za Downloads folder.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *