Window TopMost Control – prozori u Windows-u uvek na vrhu

Window TopMost Control – prozori u Windows-u uvek na vrhu

Jedna funkcija u Windows-u, koja se relativno retko koristi, ali je ponekad neverovatno korisna je mogućnost da držite određeni prozor iznad svih ostalih. Čak iako kliknete na neki drugi prozor, ovaj će uvek ostati na vrhu. Ova funkcija se zove “Always on Top” (uvek na vrhu).

Iako se ne koristi tako često, lako je zamisliti situaciju u kojoj bi ovo bilo korisno. Zamislite, recimo, da imate program na kome pratite određene podatke i u zavisnosti od tih podataka radite nešto u više drugih programa. Zbog čestog menjanja prozora, morali bi stalno da otvarate prozor programa u kome pratite podatke. Mogo bi lakše bilo da je taj program, jednostavno, uvek iznad svih ostalih.

Problem nastaje kada program ne sadrži opciju da uvek bude na vrhu. Rešenje je Window TopMost Control, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10.

Zašto je Window TopMost Control tako zgodan za korišćenje

Iskreno, mišljenja smo, da se “Always on Top” opcija ne koristi dovoljno. I sami je skoro nikad ne koristimo, iako, kada malo bolje razmislimo, često bi mogla da nam olakša posao. Verujemo da je glavni razlog tome da često nije dostupna, pa smo prosto navikli bez nje, a i onda kada jeste tu, ili ne znamo za nju ili je zakopana negde duboko u podešavanjima, pa nam treba tutorijal da je pronađemo.

Window TopMost Control ovo rešava na veoma jednostavan i elegantan način. Za početak program nema instalaciju, dovoljno je download-ovati ga i pokrenuti. Kada ga pokrenete u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) pojaviće se ikonica programa.

Window TopMost Control će automatski detektovati sve otvorene prozore. Desnim klikom miša na ikonicu programa otvoriće se meni gde je prva stavka “Window list…”, preko koje kada pređete mišem, otvoriće se padajuće meni sa listom imena svih otvorenih prozora. Onda, jednostavno kliknete na ime prozora koji želite na uvek bude na vrhu i to je to.

Window TopMost Control meni

Još lakši način da ovo uradite je da otvorite prozor koji želite da bude na vrhu i pritisnete prečicu na tastaturi Ctrl+Alt+Space. Ovim će aktivni prozor uvek biti na vrhu.

Takođe, možete obeležiti više prozora da budu uvek na vrhu. U tom slučaju, ako stavite dva obeležena prozora jedan preko drugog, aktivan prozor će biti na vrhu.

Window TopMost Control podešavanja

Olakšajte sebi korišćenje Windows-a

Window TopMost Control je jednostavan i lak za upotrebu. Korisnički interfejs sadrži svega nekoliko menija, koji su u formi liste, pa je snalaženje veoma lako. Program radi brzo, bez greške i “težak” je manje od 1.5 MB, pa vam predlažemo da ga isprobate.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *