WindowTop – Prozor uvek na vrhu

WindowTop – Prozor uvek na vrhu

Zamislite situaciju u kojoj radite na računaru i imate više otvorenih prozora. Jedan od tih prozora sadrži podatke koje stalno morate da pratite i u zavisnosti od njih radite nešto u drugim prozorima. U ovom slučaju najbolje bi bilo da taj prozor uvek bude postavljen iznad ostalih prozora, pa čak i ako kliknete na neki drugi prozor, on bi trebao da ostane na vrhu.

Zamišljena situacija koju smo ovde predstavili je nešto što se u praksi često dešava, a određeni programi imaju opciju da uvek budu na vrhu. Na žalost, to nije uvek slučaj i često ćete naići na program koji ovo ne podržava.

Jedno boljih rešenja za ovaj problem je WindowTop, besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 pomoću koga brzo i lako možete da, bilo koji prozor, postavite da bude uvek na vrhu.

Kako radi WindowTop?

Kada instalirate i pokrenete WindowTop prvo što ćete ugledati je meni u kome treba da podesite kako će program funkcionisati. Predlažemo vam da ne menjate ni jedno podešavanje i samo isklikćete dugme Next i propisno uđete u program.

Sva ova podešavanja može da promenite kasnije kada se bolje upoznate sa programom i kada imate vremena da odlučite kako želite da ga koristite. Nismo ljubitelji programa koji nude podešavanja pre nego što uopšte vidimo kako program radi, ali ovo je mala i naša jedina zamerka.

WindowTop u prozoru

Kada konačno pokrenete program njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata), a kada miša postavite pored gornje ivice bilo kog prozora pojaviće se zelena strelica. Ukoliko zadržite miša iznad ove strelice (nema potrebe da, kao mi, klikćete na strelicu i pitate se zašto se niša ne dešava) pojaviće se mali meni sa tri opcije.

Prava opcija je Shrink i ona će smanjiti prozor tako da bude vidljiv, ali će zauzeti svega nekoliko piksela na ekranu. Zgodna opcija zato što će prozor ostati interaktivan, ali neće zauzeti veliki prostor na ekranu.

Druga opcija je Set Top i ovo je glavna opcija programa. Ona će podesiti prozor da uvek bude postavljen iznad svih ostali prozora. U podešavanjima možete da podesite prečicu pomoću koje ovu opciju uključujete i isključujete, a možete da podesite i da prozor bude uokviren crvenom bojom kada je ova opcija uključena.

Poslednja opcija je Opacity i pomoću nje možete da podesite providnost prozora, kao i da uključite da klikovi miša prolaze kroz prozor. Ovo znači da na prozor nije moguće kliknuti, a ukoliko kliknete na nešto što se nalazi iza prozora, to će biti registrovano.

WindowTop podesavanja

WindowTop je jedan od najboljih programa u ovoj kategoriji

WindowTop je odličan program i apsolutno dobija našu preporuku. Korisnički interfejs maltene da ne postoji, a program ima samo nekoliko opcija, pa je izuzetno lak za upotrebu. Predlažemo vam da ga isprobate.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *