Autodesk SketchBook – Photoshop na telefonu

Autodesk SketchBook – Photoshop na telefonu

Autodesk SketchBook je besplatna aplikacija za Android i iOS, koja je namenjena svim kreativcima i onima koji se tako osećaju. Autodesk SketchBook je rešenje za crtanje i slikanje za kreativne profesionalce, uključujući arhitekte, dizajnere i umetnike.

Interfejs

Ova aplikacija sadrži moderan korisnički interfejs i mnoštvo profesionalnih alata za crtanje. Nije slučajno zaslužila epitet Photoshop-a za telefon. Interfejs je minimalan, tako da ne smeta za vreme rada. Ikonice jasno pokazuju ono što je njihova funkcionalnost, dok softver omogućava upotrebu kamere uređaja kao skenera. Aplikacija omogućava da uvezete sliku iz uređaja i da je onda editujete, mada možete „od nule“ kreirati sopstvene vizuale.

Autodesk SketchBook tekstura

Mogućnosti

Jedna od glavnih opcija, koja je bitna grafičkim dizajnerima, jeste uklanjanje pozadine (remove background). SketchBook podržava preko 190 četkica – one jednostavne, za crtanje običnih linija, kao i specifične, namenjene konturisanju i izradi zahtevnih tehnika. Neke od četkica sadrže efekat sjaja, zamućenja i raznovrsnih tekstura. Uz pomoć tehnologije radijalne simetrije i lenjira, slike mogu izgledati potpuno profesionalno.

Posebno zabavna je opcija transformacije elemenata, koja omogućava editovanje i repozicioniranje već sačuvanih elemenata, čak iako se nalaze u pozadini. Uz pomoć lenjira omogućeno je crtanje pravilnih i preciznih linija.

Kada je u pitanju rad sa tekstom, u ponudi je samo šest tipova fonta, što predstavlja ograničen izbor. Tekst možete pozicionirati kako želite, ali mu možete dodeliti bilo koju boju i dodirivanjem ekrana podesiti veličinu.

Autodesk SketchBook podesavanje boje

SketchBook je kompatibilan sa Photoshop-om na svim uređajima i omogućava korisnicima da čuvaju svoje radove u različitim formatima, uključujući JPG, BMP, TIFF, PNG i najvažnije – PSD (format koji koristi Photoshop). U PSD formatu se čuvaju svi slojevi slike, kako bi mogli da se edituju na nekom drugom uređaju. Ova aplikacija podržava direktno deljenje preko drugih aplikacija, a tom prilikom fajlove čuva u PNG formatu (ukoliko želite da sliku podelite direktno iz aplikacije).

Jedina zamerka koju smo imali odnosi se na upravljanje aplikacijom. Naime, ukoliko nemate iskustva sa crtanjem na telefonu ili tabletu, biće potrebno malo vremena da se priviknete na redosled izvođenja operacija. Međutim, s obzirom na širok sprektar mogućnosti koje nudi, to ne bi trebalo da bude veliki problem.

Zaključak

Za razliku od ostalih popularnih grafičkih softvera koji tvrde da mogu sve, SketchBook se fokusira na crtanje skica i veliku pažnju posvećuje detaljima. Nama je ova besplatna aplikacija opravdala sva očekivanja, a sigurni smo da će ispuniti očekivanja i iskusnim kreativcima.

U linku za preuzimanje, ponudili smo Autodesk SketchBook verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS kliknite OVDE.

Platforma:

Android, iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *