Pixlr – lako uređivanje fotografija uz pomoć veštačke inteligencije

Pixlr – lako uređivanje fotografija uz pomoć veštačke inteligencije

Pixlr je besplatna onlajn aplikacija, tačnije SaaS (Software as a Service) za uređivanje fotografija potpomognuta veštačkom inteligencijom. Postoji u verzijama za Android, iOS i naravno, kao veb sajt. Ovu aplikacija je nastala 2008. godine, a kasnije ju je otkupio Autodesk. I ranije smo pisali o programima za obradu slika (Snapseed, Photodemon, Polarr Photo Editor, Gimp …), ali Pixlr među njima zaslužuje posebno mesto.

Funkcije Pixlr aplikacije

Pixlr je aplikacija u razvoju, koja se nadograđuje novim alatima za obradu fotografija. U ovom postu pišemo pre svega o Pixlr Editor-u, kao osnovnoj aplikaciji za uređivanje slika. Osim Editor-a, sada postoji i Pixlr Express (za brzo uređivanje, pojednostavljena verzija), Remove bg (za brisanje i promenu pozadine na slikama), Batch editor (za primenu niza istih operacija na većem broju slika) i Pixlr designer (rad sa slikama pomoću velikog broja pripremljenih šablona). U skladu sa aktuelnim trendom dodat je i AI Image Generator.

Pixlr je zapravo grupa kreativnih alata, sa naprednim funkcijama za obradu slika. Radi sa slojevima, maskama, ima preciznu kontrolu selekcije i podešavanja boja. Koristi veštačku inteligenciju za automatsko i precizno uklanjanje pozadine, podešavanje kontrasta i osvetljenja, popravljanje grešaka i prepoznavanje objekata. U ponudi je veliki broj filtera i specijalnih efekata, bez kojih se ne mogu zamisliti ozbiljni programi za obradu fotografija. Podržani su svi najpoznatiji formati slika: JPEG, PNG, WEBP, GIF, ali i RAW (format koji sadrži sve podatke koje je kamera zabeležila, bez kompresije) PSD (Photoshop dokument) i PXZ (generički format Pixlr dokumenata).

Pixlr je jednostavna i prilagodljiva aplikacija. Alatke za rad su dobro i logički raspoređene na ekranu što olakšava i ubrzava rad. Iz same aplikacije se može direktno deliti po društvenim mrežama (Instagram, Facebook, Twitter) ono što se u njoj napravi. Pixlr je podržan od strane brojne baze korisnika koji između sebe dele savete i primere. Aplikacija zahteva registraciju da bi se pristupilo uređivanju slika. Pored besplatne postoji i Premijum verzija, čija glavna prednost, po našem mišljenju nisu brojniji i kvalitetniji alati , već odsustvo reklama, koje opterećuju besplatnu verziju (koja čak odbija da radi, ako ne isključite ad blocker).

Pixlr - Editor

Da li koristiti Photoshop ili Pixlr

Pixlr je aplikacija za uređivanje fotografija, po mnogo čemu slična Photoshop-u. Glavna razlika je da je ona SaaS. To znači da nema potrebe za instaliranjem i održavanjem aplikacije. Iz istog razloga može funkcionisati na znatno skromnijem hardveru, čak i na mobilnim platformama. Ima besplatnu verziju koja je potpuno funkcionalna i podjednako upotrebljiva i profesionalcima i amaterima.

Aplikacija je stekla popularnost zbog velikog broja naprednih alata i jednostavnosti upotrebe. O njenom kvalitetu govore i mnogobrojne nagrade. Godine 2013, časopis Time je Pixlr uvrstio na listu 50 najboljih sajtova godine. U septembru 2023. godine, Pixlr je nagrađen kao Top 13 GenAi web proizvod od strane Andreessen Horowitz, jedne od vodećih svetskih venture firmi. U maju 2024. godine, Pixlr je bio predstavljen kao jedna od 18 najboljih progresivnih web aplikacija istaknutih na Google I/O konferenciji.

Možda je sve što smo prethodno naveli dovoljno da i vi probate Pixlr.

Dugme Preuzimanje ispod je link za Android verziju programa. Link za iOS se nalazi OVDE. Veb servisu možete pristupiti OVDE.

Platforma:
Android, iOS i veb servis (radi na svim operativnim sistemima)

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *