KeyzPal – indikatori tastature u System Tray-u

KeyzPal – indikatori tastature u System Tray-u

Ukoliko su vam se na tastaturi pokvarili indikatori, koji pokazuju kada je uključeno dugme ’Caps Lock’, ’Num Lock’ i ’Scroll Lock’ ili imate malu tastaturu ili lap-top koji nemaju ove sijalice, pa ne možete jasno da vidite kada su ovi tasteri uključeni, imamo rešenje za vas, KeyzPal besplatni program za Windows 10.

Kako radi KeyzPal

KeyzPal je veoma jednostavan program, kada ga download-ujete nema instalaciju i dovoljno je samo da ga pokrenete. Kada ga pokrenete u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) će se pojaviti tri ikonice, gde svaka ikonica predstavlja po jedan od tastera ’Caps Lock’, ’Num Lock’ i ’Scroll Lock’.

KeyzPal u System Tray-u

Ukoliko je neki od ovih tastera uključen, njegova ikonica će biti uokvirena zelenom bojom, a kada je isključen crvenom, takođe i sama ikonica će se menjati u zavisnosti od toga da li je taster uključen ili ne. Sviđa nam se što su developeri uključili i opciju menjanja izgleda ikonica, iako tu imamo izbor od samo četiri dizajna.

U podešavanjima možemo da promenimo koji od tastera ’Caps Lock’, ’Num Lock’ i ’Scroll Lock’ će se prikazivati u systray-u. Ovo je zgodna opcija zato što većina nas koristi samo ’Caps Lock’ dok su druga dva tastera manje bitna i verovatno bi samo nepotrebno zauzimala prostor.

Jedno interesantno podešavanje, koje nekima može biti od koristi, je automatsko isključivanje tastera nakon isticanja određenog vremena. Takođe, možete uključiti automatsko startovanje programa zajedno sa Windows-om.

KeyzPal podesavanja

Dizajn programa je lep, pregledan i jasan. Dizajneri su se očigledno potrudili da ikonice budu lako uočljive i da jasno pokazuju da li je taster uključen ili ne. Program ima samo nekoliko podešavanja, koja su jasno objašnjena, tako da će snalaženje biti jednostavno ček i početnicima.

Zaključak

Kao što smo rekli KeyzPal je jednostavan program, ali određenim korisnicima nezamenljiv alat. Jedinu zamerku koju imamo je što nema zvučnu indikaciju kada se pritisne neki od tastera. I pored toga, ukoliko nemate indikatore na tastaturi, predlažemo vam da isprobate KeyzPal.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *