BatteryBar – unapređena ikonica za status baterije na Windows laptopovima

BatteryBar – unapređena ikonica za status baterije na Windows laptopovima

Po svim karakteristikama desktop računari su superiorniji od laptop-ova. Jeftiniji su, bolje rade i traju duže. Ipak, laptop-ovi imaju jednu neosporivu prednost sa kojom se desktop računari ne mogu takmičiti, prenosivost. Ova jedna jedina prednost je dovoljna da se mnogi korisnici odluče za ovu vrstu računara.

Zato je pomalo ironično da je baterija, uglavnom, prva stvar koja se pokvari na laptop računarima. Pisali smo o programima kao što su BatteryCare i BatteryMon koji vam mogu pomoći da nadgledate rad baterije i produžite njeno trajanje.

Ovi programi će vam pružiti detaljne informacije o vašoj bateriji, ali su namenjeni uglavnom za naprednije korisnike, pa je zato zgodno imati program koji pruža uvid u trenutno stanje baterije na Windows laptopu, a pritom je brz i lak za razumevanje. Ikonica u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) koju imamo u Windows-u je prihvatljiva, ali pruža malo informacija.

Predstavljamo vam BatteryBar, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam pomaže da pratimo koliko je energije preostalo u bateriji laptop računara, tako što menja podrazumevanu Windows ikonicu.

Kako radi BatteryBar?

Instalacija BatteryBar-a je veoma jednostavna. Program vam neće ponuditi instalaciju dodatnih programa, koje niko ne želi, pa slobodno možete samo da klikćete na Next. Kada završite sa instalacijom, u Taskbar-u (traka sa zadacima) pored System Tray-a će se pojaviti ikonica baterije koja je veća, lepša i mnogo funkcionalnija od one koju nudi Windows.

BatteryBar

Kao prvo, na ikonici će pisati koliko je energije je preostalo u bateriji. Ovo može biti izraženo procentima, ali i vremenski, gde će pisati koliko je sati i minuta preostalo do pražnjenja baterije. Menjanje između ove dve vrste prikaza je moguće jednostavnim klikom na ikonicu.

Kada mišem pređete preko ikonice BatteryBar-a pojaviće se meni sa dodatnim informacijama o bateriji. Među prikaznim informacijama su kapacitet baterije, brzina pražnjenja, ukupno vreme trajanja i istrošenost baterije. Informacije koje ovde dobijamo nisu detaljne kao u programima koje smo pomenuli na početku teksta, ali ovo nije ni cilj BatteryBar-a. Ovo su najbitnije informacije, koje su nam najčešće potrebne i po našem mišljenju, su sasvim dovoljne.

Zaključak

BatteryBar je veoma jednostavan program koji radi jednu stvar i radi je veoma dobro, a to je da nam pruži zgodan način da imamo stalan uvid u to koliko je energije preostalo u bateriji laptop računara. Ukoliko vam se ikonica koju Windows prikazuje ne sviđa ili mislite da ne prikazuje dovoljno informacija, isprobajte BatteryBar, nećete zažaliti.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *