Big Stretch Reminder – Podsetnik da napravite pauzu i protegnete se

Big Stretch Reminder – Podsetnik da napravite pauzu i protegnete se

Dugo sedenje ispred računara je deo svakodnevice za mnoge od nas, pogotovu ako naš posao podrazumeva rad na računaru. Na žalost, ovo može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, među kojima su gojaznost, povišen nivo holesterola, visok krvni pritisak, dijabetes i mnoge druge bolesti.

Jedno jednostavno, ali efikasno rešenje je da redovno pravimo pauze i protegnemo se. Problem je u tome što često zaboravimo da napravimo pauzu, a setimo se tek posle nekoliko sati.

Big Stretch Reminder je besplatan program za Windows 8, 10 i 11 koji će vas podsetiti da napravite pauzu i protegnete se u intervalima koje sami podesite.

Kako radi Big Stretch Reminder?

Kao što smo rekli, Big Stretch Reminder je program čija je svrha da vas podseti da napravite pauzu i protegnete se, što možete da zaključite iz njegovog imena. U suštini program radi slično običnom alarmu, s tim što sadrži dodatne opcije koje će vas naterati da napravite pauzu.

Big Stretch Reminder meni

Kada instalirate i pokrenete program, prvi meni koji ćete ugledati sadrži jedno polje u koje treba da upišete posle koliko vremena će se alarm oglasiti, kao i opciju da isključite alarm. U ovo polje ne upisujete u koje vreme će se to dogoditi, na primer u 12 časova, već posle koliko vremena, na primer za jedan sati i deset minuta.

Ovo predstavlja vreme do sledeće pauze, a u meniju programa ili kada mišem pređete preko ikonice koja se nalazu u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata), možete videti koliko vremena je preostalo do sledeće pauze. Kada istekne zadato vreme, može se dogoditi nekoliko stvari, koje sami podešavate.

Može se pojaviti poruka koja će vas obavestiti da je vreme za pauzu, a ovu poruku može da prati i zvučni signal. Takođe, možete da podesite i da se ekran računara “zaključa” do isteka pauze i tako vas primora da je napravite, a sami određujete koliko će pauza trajati.

Big Stretch Reminder podesavanja

Opcija koja nam se posebno svidela je da ako program primeti da ne koristite računar, automatski će zaustaviti odbrojavanje sve dok program ne primeti da računar ponovo koristite. Sa druge strane, ako primeti da intenzivno koristite računar ubrzaće vreme do sledeće pauze.

Big Stretch Reminder je neobičan, ali koristan program

Big Stretch Reminder je neobičan, ali koristan program, koji će pomoći svima koji svakodnevno provode dosta vremena ispred računara. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *