CPU Grab Ex – stres testirajte svoj procesor

CPU Grab Ex – stres testirajte svoj procesor

Ako ste se ikada bavili overclock-ovanjem znate da je testiranje stabilnosti i integriteta procesora najbitniji korak. Da bi izvršili ovakav test neophodno je da opteretite svoj procesor i držite ga opterećenim dok proveravate njegov rad. Predstavljamo vam CPU Grab Ex, besplatan program za Windows, koji vam omogućava da stres testirate svoj procesor i grafičku karticu.

Šta je CPU Grab Ex

CPU Grab Ex nije potrebno instalirati već je, posle download-ovanja, dovoljno samo da ga pokrenete. Po pokretanju prikazaće vam se interfejs u kome su u gornjem delu prikazana sva jezgra vašeg procesora, a ispod se nalazi slajder koji možete pomerati od 1% do 100%. Ovo predstavlja opterećenje procesora, a pritiskom na dugme Grab počinjete testiranje u kome će CPU Grab Ex opteretiti procesora do zadatog praga.

CPU Grab Ex prikaz procesora

Tokom testiranja imaćete uvid u zauzeće jezgara procesora, prikazano brojčano i preko sićušnih dijagrama koji se osvežavaju u realnom vremenu. Na žalost nije moguće birati koja će jezgra biti testirana, kao ni koja vrsta posla će se obaviti. Takođe nam se nije svidelo ni to da nemate uvid u temperaturu procesora, što je svakako nešto što želite da pratite tokom jednog ovakvog testa.

Zanimljivo je da programu možete da naredite da napadne i grafičku karticu i na isti način kao i sa procesorom testirate njen rad. Na našim testovima ova opcija je savršeno radila, ali moramo da izdamo upozorenje, pošto smo na određenim forumima pronašli izveštaje korisnika o mogućem “zamrzavanju” Windows-a prilikom testiranja.

CPU Grab Ex prikaz graficke kartice

Zaključak

CPU Grab Ex ima svoje nedostatke, na prvom mestu siromaštvo u podešavanjima, ali čini nam se da ovo nije ni bila poenta developera. Ovo je jednostavan program koji treba da vam omogući brz način da opteretite svoj procesor i time testirate njegovu stabilnost i to su postigli. Ako često čačkate ispod haube svoj računara preporučujemo vam CPU Grab Ex.

Platforma:

Windows 10/8/7/Vista/XP

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *