CPU Grab Ex – stres testirajte svoj procesor

 CPU Grab Ex – stres testirajte svoj procesor

Ako ste se ikada bavili overclock-ovanjem znate da je testiranje stabilnosti i integriteta procesora najbitniji korak. Da bi izvršili ovakav test neophodno je da opteretite svoj procesor i držite ga opterećenim dok proveravate njegov rad. Predstavljamo vam CPU Grab Ex, besplatan program za Windows, koji vam omogućava da stres testirate svoj procesor i grafičku karticu.

Šta je CPU Grab Ex

CPU Grab Ex nije potrebno instalirati već je, posle download-ovanja, dovoljno samo da ga pokrenete. Po pokretanju prikazaće vam se interfejs u kome su u gornjem delu prikazana sva jezgra vašeg procesora, a ispod se nalazi slajder koji možete pomerati od 1% do 100%. Ovo predstavlja opterećenje procesora, a pritiskom na dugme Grab počinjete testiranje u kome će CPU Grab Ex opteretiti procesora do zadatog praga.

CPU Grab Ex prikaz procesora

Tokom testiranja imaćete uvid u zauzeće jezgara procesora, prikazano brojčano i preko sićušnih dijagrama koji se osvežavaju u realnom vremenu. Na žalost nije moguće birati koja će jezgra biti testirana, kao ni koja vrsta posla će se obaviti. Takođe nam se nije svidelo ni to da nemate uvid u temperaturu procesora, što je svakako nešto što želite da pratite tokom jednog ovakvog testa.

Zanimljivo je da programu možete da naredite da napadne i grafičku karticu i na isti način kao i sa procesorom testirate njen rad. Na našim testovima ova opcija je savršeno radila, ali moramo da izdamo upozorenje, pošto smo na određenim forumima pronašli izveštaje korisnika o mogućem “zamrzavanju” Windows-a prilikom testiranja.

CPU Grab Ex prikaz graficke kartice

Zaključak

CPU Grab Ex ima svoje nedostatke, na prvom mestu siromaštvo u podešavanjima, ali čini nam se da ovo nije ni bila poenta developera. Ovo je jednostavan program koji treba da vam omogući brz način da opteretite svoj procesor i time testirate njegovu stabilnost i to su postigli. Ako često čačkate ispod haube svoj računara preporučujemo vam CPU Grab Ex.

Platforma:

Windows 10/8/7/Vista/XP

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *