CPU-Z

CPU-Z

CPU-Z

CPU-Z je besplatan program koji pruža detaljne informacije o procesoru na mobilnim uređajima i računarima.

Naime, ovaj alat u vidu aplikacije je podržan na Android platformama, a u vidu programa, bilo u standardnom ili u portabilnom izdanju, na svim Windows operativnim sistemima.

Pored pružanja relevantnih i bitnih podataka o procesoru (broj jezgara, kodno i zvanično ime, brzina, veličina keš memorije, tehnologija izrade, temperatura itd.), CPU-Z korisnicima na uvid daje i informacije o drugim ugrađenim komponentama računara ili mobilnog uređaja koji su podjednako od značaja.

Kako da su u pitanju računari, CPU-Z pored procesora najviše je usmeren na matična ploču i memoriju. Tako da, pomoću ovog programa se mogu videti podaci i o čipsetu, verziji BIOS-a, tipu RAM-a, njegovoj brzini, datumu proizvodnje itd.

Kada je reč o mobilnim uređajima, uključene su informacije o radnoj rezoluciji ekrana, raspoloživoj memoriji (radnoj i skladišnoj), verziji kernela, stanje baterije, temperaturi, voltaži, tehnologiji izrade, koje sve senzore uređaj poseduje i slično.

U pitanju mali i vrlo jednostavan alat koji svoj posaо, pružanje detaljnih informacija o komponentama računara ili mobilnog uređaja, obavlja veoma dobro. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *