Ditto Clipboard Manager

Ditto Clipboard Manager

Ditto je open source program za snimanje clipboard-a u Windows-u. Pitate se, zašto je meni uopšte potreban Ditto? Zato što je standardni Windows clipboard ograničen da u sebi čuva jednu aktuelnu stavku, onu koju ste poslednju kopirali, čim iskopirate nešto sledeće, prethodna stavka se briše. To je užasno iritantno, pogotovo ako ste programer ili neko ko mnogo radi sa tekstom, pa vam je često potrebno da kopirate i pastujete iste delove koda ili teksta.

Ditto snima sve što ste kopirali u Winodows-u, čuva to u svojoj bazi podataka i omogućava Vam da određenom kombinacijom tastera to pastujete gde god i koliko god Vam je puta potrebno.

Kada se instalira, Ditto se startuje zajedno sa Windows-om i prikazuje se kao ikonica u System Tray-u. Putem te ikonice možete podešavati program, pregledati šta je sve sačuvano u bazi, brisati nepotrebne stvari itd.

Da pristupite sačuvanim podacima sa clipboard-a, standardna kombinacija tastera je:
levi CTRL + `, zatim strelicama gore-dole birate šta želite da pastujete i pritiskom na enter ili levim dvoklikom miša pastujete izabranu stavku. Kombinaciju tastera naravno možete promeniti u podešavanjima programa.

Da naučite kako da počnete da koristite Ditto, idite na Ditto help stranu na kojoj je sve detaljno i opširno objašnjeno. Ako želite da se detaljnije upoznate sa podešavanjima programa, idite na OVAJ link. A ukoliko imate još neko pitanje o korišćenju ovog programa, posetite Ditto stranicu sa odgovorima na najčešća pitanja.

Program podržava čuvanje teksta, slika, html-a, custom formata i još dosta toga. Kada jednom počnete da ga koristite, shvatiće te koliko je koristan i koliko će vam ubrzati i olakšati svakodnevni rad. U stvari neće vam nikako biti jasno kako ste do sada uopšte mogli da radite bez ovog ekstra korisnog programčića.

Sistemski zahtevi:

od Windows-a 2000 do Windows-a 10, sve 32 bit i 64 bit verzije

Napomena: 64-bitnu verziju programa možete skinuti na oficijalnom Ditto sajtu. Mi smo u našem download linku postavili 32-bitnu verziju programa.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Fantastican program, pakovao sam neke elaborate pre neki dan i poludeo sam kopirajuci. Da sam samo imao ovaj program, ali nikad nije kasno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *