10 najpopularnijih besplatnih programa u 2013. godini

10 najpopularnijih besplatnih programa u 2013. godini

Sa praksom predstavljanja liste najpopularnijih besplatnih programa počeli smo 2011. godine, a nastavili 2012. godine.

Sada vam predstavljamo listu
10 najpopularnijih besplatnih programa u 2013. godini.

Za razliku od liste koju možete videti u našoj arhivi programa, na kojoj su programi rangirani od početka rada našeg sajta, na ovoj listi, programi su rangirani po broju preuzimanja tokom cele 2013. godine od strane posetilaca našeg sajta.

Lista 10 najpopularnijih besplatnih programa u 2013. godini:

 1. Avast Free Antivirus Avast Free Antivirus
 2. AVG Anti-Virus Free Edition AVG Anti-Virus Free Edition
 3. Malwarebytes Anti-Malware Malwarebytes Anti-Malware
 4. CCleaner CCleaner
 5. YouTube Downloader YouTube Downloader
 6. Free YouTube Downloader Free YouTube Downloader
 7. Advanced SystemCare Free Advanced SystemCare Free
 8. Any Video Converter Any Video Converter
 9. Virtual DJ Virtual DJ
 10. 7-ZIP 7-ZIP

Kao što vidite, poredak se nije mnogo izmenio u odnosu na 2012. godinu.

U 2013. godini def. primećujemo sve veću popularnost cloud programa(to su programi koji rade na Internetu, ništa se ne instalira). Od cloud programa, izdvojili bi smo: Besplatan Microsoft Office, Besplatan online konvertor za dokumenta, pixlr – program za obradu fotografija i PDF to JPG converter. Svi ovi cloud programi su potpuno besplatni za ličnu i poslovno upotrebu, ne zahtevaju nikakvu instalaciju, a da bi ste ih koristili, jedino što vam je potrebno je Internet konekcija i browser.

Iako cloud programi preuzimaju tržište, ipak su tradicionalni programi koji se instaliraju još uvek ne zamenjivi. Napišite nam u komentarima koji su to programi po vama obeležili ovu 2013. godinu koja je iza nas.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

3 Komentara

 • Lista vam je kilava. Advance Care Free je kilav program. Previše ograničen prošla verzija je im je bila mnogo bolja zato sada koristim WiseCare 365, Puran Utilities, Eusing Free Regestry Repair. Čak je i free System Mechanic bolji od tog Advance Cera. Zatim Hao Zip je PUUUNNOOOO bolji od tog 7-zipa. Fale tu još Photoshop CS2 free, Ashampoo Burner Studio free. Format Factory kao free video converter. JDownloader koji je bolji i svestraniji od tog anemičnog YouTube downloadera itd.

 • Sta vam to znaci u napomeni,da se odricete svake odgovornosti prilikom preuzimanja Vasih beplatnih programa!??? Zar i kod Vas postoji rizik!!???? Priznajte da zvuci malo bezveze. Pozz iz Zemuna!

  • Poštovani Zorane,

   to je standardna praksa na sajtovima koji se bave testiranjem softvera. Korisnik može nešto da „pokavari“ na svom računaru instalirajući bilo koji program, a mi za to ne možemo biti odgovorni. Zato ta napomena i stoji.

   To naravno ne znači da postoji rizik da ako instalirate neki od programa koji mi preporučujemo, već da postoji rizik da nešto „zeznete“ ako niste dovoljno stručni.

   Srdačan pozdrav,
   admin tim sajta besplatniprogrami.org

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *