DOSBox

DOSBox

DOSBox

DOSBox je besplatan program koji vam omogućava da replikujete DOS u zaštićenom ili realnom modu, kako bi mogli da igrate video igre iz svog detinjstva.

Takođe, ukoliko imate neke zaista stare programe koji su radili samo na DOS-u, i želite i dalje da ih koriste na Windows-u, potreban vam je alat kao što je DOSBox. Dakle, u pitanju je DOS emulator koji omogućava pokretanje klasičnih programa i igara koje ste koristili kao mladi, zahvaljujući inkorporiranoj SDL opciji. Ova komponenta je dizajnirana tako da vam omogući realan interfejs za prikaz svih sadržaja i zvukova.

DOSBox je u mogućnosti da uspešno reprodukuje 286 i 386 procesore u realnom i zaštićenom modu, kao i Directory FileSystem, eXtended Memory specifikaciju (XMS) ili Expanded Memory specifikaciju (EMS). Podržana grafika ide od Hercules-a, Tandy-a i VESA do CGA, EGA i naravno poznatog VGA.

Prema očekivanjima, DOSBox nije preterano zahtevan po pitanju resursa računara, ipak, ni ne spada u kategoriju “najlakših” alata koji se mogu naći po pitanju CPU i memorije. Radi poprilično dobro, ali bi trebalo da znate da ukoliko dođe do greške prilikom rada, aplikacija će se zaustaviti i zatvoriti bez upozorenja.

Kada se sve uzme u obzir, DOSBox je koristan program koji može ponovo oživeti zabavu prilikom igranja starijih igara, poput Volfied-a, SkyNET-a, Doom-a itd.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Linux, Mac OS X

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Bas mi je drago da ste ovo podelili 🙂 Neizostavan program za sve nas koji volimo stare igrice, a koje ne mogu da se pokrenu na danasnjim kompjuterima. Svima bih ga preporucila.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *