DOSBox

DOSBox

DOSBox

DOSBox je besplatan program koji vam omogućava da replikujete DOS u zaštićenom ili realnom modu, kako bi mogli da igrate video igre iz svog detinjstva.

Takođe, ukoliko imate neke zaista stare programe koji su radili samo na DOS-u, i želite i dalje da ih koriste na Windows-u, potreban vam je alat kao što je DOSBox. Dakle, u pitanju je DOS emulator koji omogućava pokretanje klasičnih programa i igara koje ste koristili kao mladi, zahvaljujući inkorporiranoj SDL opciji. Ova komponenta je dizajnirana tako da vam omogući realan interfejs za prikaz svih sadržaja i zvukova.

DOSBox je u mogućnosti da uspešno reprodukuje 286 i 386 procesore u realnom i zaštićenom modu, kao i Directory FileSystem, eXtended Memory specifikaciju (XMS) ili Expanded Memory specifikaciju (EMS). Podržana grafika ide od Hercules-a, Tandy-a i VESA do CGA, EGA i naravno poznatog VGA.

Prema očekivanjima, DOSBox nije preterano zahtevan po pitanju resursa računara, ipak, ni ne spada u kategoriju “najlakših” alata koji se mogu naći po pitanju CPU i memorije. Radi poprilično dobro, ali bi trebalo da znate da ukoliko dođe do greške prilikom rada, aplikacija će se zaustaviti i zatvoriti bez upozorenja.

Kada se sve uzme u obzir, DOSBox je koristan program koji može ponovo oživeti zabavu prilikom igranja starijih igara, poput Volfied-a, SkyNET-a, Doom-a itd.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Linux, Mac OS X

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Bas mi je drago da ste ovo podelili 🙂 Neizostavan program za sve nas koji volimo stare igrice, a koje ne mogu da se pokrenu na danasnjim kompjuterima. Svima bih ga preporucila.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *