DriverMax

DriverMax

DriverMax

Reinstalacija operativnog sistema ume da bude veoma naporna, još kada se u celu priču uključi parče malo starijeg ili malo manje poznatog hardvera za koji nemamo drajver na nekom prenosnom medijumu, vreme instalacije ume da se i utrostuči. Da se to ne bi desilo i vama, postoji jedan besplatan programčić pod imenom DriverMax.

Iza uglađenog interfejsa krije se program koji će back up-ovati vaše drajvere kompletnog hardvera vaše mašine. DriverMax radi brzo, glatko i mnogo više od pukog back up-a.

Pri prvom pokretanju aplikacije iskače pitanje o registraciji. Ključ i registacija su besplatni i zahtevaju samo vaš email i vaše ime.

Jednom kada ukucate ključ, pojavljuje se glavni interfejs, sa lepim navigacionim dugmićima: Driver Operations, Updates and Identification, i Popular Hardware.

Prevlačenjem mišem preko tih dugmića otvaraju se nova, odakle možete izabrati sledeću operaciju kao što su uvoženje ili izvoženje drajvera ili pregledanje izveštaja o instaliranim drajverima. Klikom na dugme ‘update’ ne da ćete osvežiti sam program nego i drajvere za koje postoji nova verzija za vaš računar. Program takođe može identifikovati nepoznati hardver i uputiti vas na rešenje.

Najbitnija opcija samog programa jeste backup i ponovna instalacija drajvera. Program ovu funkciju obavlja veoma glatko, nudeći korisniku opciju da back up-uje kompletne drajvere ili listom izbora. Reinstalacija slučajno obrisanih drajvera jednostavnija ne može biti.

Automatsko skeniranje za novije verzije drajvera radi pod Windows-om XP kao i pod Vistom ali ne kao 64-bitna varijanta.

Ovaj programčić je veoma koristan alat, i toplo bi ga preporučili sa za rad sa starijim računarima, kao i svima kojima reinstalacija sistema i drajvera predstavlja muku.

Operativni sistemi pod kojima DriverMax radi su:

Windows 2000/Windows XP/Windows 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (15 ocena, prosečno: 4,93 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

6 Komentara

 • Srećko, možda može. Nisam ga još instalirao, ali po uputstvu koje je napisano, mislim da može.

 • Radio sam novu instalaciju Windows 7 i ne znam da pronađem drajver za Internet, da li mi moze ovaj program pronaći?

 • Poštovani,

  interesuje me kako da prebacim bekapovane drajvere na primer na usb,kako bi posle instalacije novog Windows-a mogao ponovo da iskoristim postojeće drajvere. Pokušao sam ali mi ne uspeva, izgleda da se mogu bekapovati u okviru samog programa ali ne i na drugim particijama ili usb uređajima.

  Igor

 • Super je.

 • Poštovani Božidare,

  DriverMax jeste besplatan, sve što trebate da uradite da bi ste pretraživali drajvere je da registrujete korisnički nalog. Jedino ograničenje kada program koristite kao besplatan su max. 2 downloada djavera dnevno. Ograničenja na bekap i povraćaj bekapovanih drajvera nema.

  Pozdrav

 • Kako da dobijem DriverMax besplatno?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *