IrfanView

IrfanView

IrfanView

Kada vam Windows-ov ugrađeni program za pregled fotografija dosadi, tada umesto njega možete instalirati besplatan, mali, brz i jednostavan programčić po imenu IrfanView.

Ovo je program za fotografije koji naša redakcija instalira kao must have na svakoj Windows mašini. Popularan kod mnogih korisnika, program je veoma bogat opcijama. Ne služi samo za pregled fotografija, već radi i kao konverter iz formata u format.

IrfanView podržava sledeće opcije za rad sa digitalnim fotografijama:

  • otvaranje i editovanje slika,
  • isecanje i skraćivanje slika (crop),
  • pravljenje „batch“ konverzija (masovne izmene fotografija, na pr. masovne izmene dimenzija),
  • izoštravanje ili zamućivanje (blur),
  • pravljenje panorama kao i menjanje kolornih šema fotografija.

Redovna podrška od strane autora za nove vrste fajlove kao i podrška za plug-in-ove za slike, video i zvučne formate, uključujući čak i MP3, AVI, audio CD i WMA, svrstavaju ovaj program u sam vrh ponude.

Interfejs je više nego klasičan i ne bi trebao biti problematičan za nove korisnike, a iskusni korisnici će se snalaziti sa lakoćom.

IrfanView prečica na desktop-u IrfanView Thumbnails nudi Explorer-like stablo za brzo prikazivanje svih slika u određenom folderu. U poslednjoj verziji uključena je i paleta za crtanje do koje se dolazi pritiskom na taster F12. Sadrži jednostavno brisanje, crtanje, ispunjavanje, okretanje, crtanje strelica i biranje boja, idealno za obeležavanje određenih delova na slikama.

IrfanView Thumbnails pregled fotografija

IrfanView je brz, kompaktan, jednostavan i besplatan program za rad sa fotografijama u Windows-u, odličan za početnike, a pruža i mnoštvo opcija za profesionalce. Treba još istaći da je autor ovog sjajnog programa Irfan Skiljan, poreklom sa teritorije današnje Bosne i Hercegovine.

Sistemska zahtevnost:

2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 4,78 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *