µTorrent

µTorrent

Deljenje fajlova na internetu je danas postala svakodnevnica. Jedan od najboljih načina za to jeste preko torrenta, a najbolji besplatan program za to jeste µTorrent.

Dovoljno mali da bi ga pokrenuli sa USB diska, a opet dovoljno moćan da download-uje bilo koji torrent koji poseduje “seed-ere“. µTorrent je ekstremno lak za upotrebu i lep na oko, a takođe „pametan“ na mreži.

Ima veoma malu potrebu za sistemskim resursima. Do sada, kada je download torrenta bio u toku primećivali ste da se drugi Internet program poput browsera ili akceleratora primetno usporava, ali µTorrent ima rešenje i za to.

Implementacijom takozvanog µTorrent protokola ili uTP-a, sam program prati zakrčenost Internet saobraćaja i po potrebi usporava brzinu torrenta toliko da se drugi internet program može normalno koristiti, a kada se saobraćaj rastereti, brzina se vraća u normalu.

Verzija 2.2 uključuje download limit opciju (transfer cap), za one korisnike kojima je protok ograničen na količinu skinutih podataka, tako da po ispunjenju download limita program sam zaustavlja download. Upotreba skinova je takođe uključena od verzije 2.0.

„Najteža stvar“ kod µTorrenta je u stvari pronalazak kvalitetnog torrent-a, ali su u program takođe uključeni i torrent search bar i veoma korisna RSS download funkcija. Registrujte se i µTorrent automatski download-uje fajlove kako se objavljuju. Dodavanje, startovanje, pauziranje, i lista torrenta oduzima najviše po jedan klik vašeg vremena. Dakle sve je izuzetno brzo i lako.

Brzi vodič pomaže vam da testirate vaše portove kao i da podesite sistemska podešavanja za optimalne performanse skidanja. Program ima implementiranu podršku za Teredo i Ipv6 protokole.

Na kraju možemo slobodno reći da je µTorrent ubedljivo najbolji klijnet za skidanje torrent fajlova. Toplo ga preporučujemo svima koji se bave ovom vrstom razmene fajlova.

Sistemska zahtevnost:

Windows 10/Windows 7/Windows 2000/XP/2003/Vista/7/NT

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (13 ocena, prosečno: 4,92 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *