Dve najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za gledanje i pravljenje meme-ova

Dve najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za gledanje i pravljenje meme-ova

Reč meme je nastala 70-ih godina prošlog veka i vuče korene od grčke reči mimēma, koja u prevodu znači “ono što se imitira”. U modernoj internet kulturi, meme predstavlja sliku, video ili tekst, koji je najčešće smešnog i zabavnog karaktera i koji internet korisnici šire velikom brzinom, često sa manjim varijacijama. Prosto rečeno, meme-ovu su internet vicevi, najčešće u obliku slike, mada su to često i video klipovi, GIF-ovi ili samo tekst.

Društvene mreže su mesta na kojima internet korisnici najčešće dolaze do meme-ova, ali postoje i aplikacije koje se bave isključivo prikazivanjem i kreiranjem meme-ova. Zato smo rešili da napravimo listu od nekoliko najboljih aplikacija za gledanje i pravljenje meme-ova, ali smo naišli na iznenađujući problem.

Naime, ove aplikacije rade toliko loše i toliko su nestabilne, da smo morali da isključimo veliki broj njih, zato što su maltene neupotrebljive. Nismo sigurni koji je razlog za ovako nizak kvalitet ovih aplikacija, ali to je činjenica.

Ipak, pronašli smo dve koje rade sasvim zadovoljavajuće, mada ne i savršeno, koje vam sa sigurnošću možemo preporučiti. Zato pogledajte našu listu od dve najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za gledanje i pravljenje meme-ova.

9GAG

9GAG

9GAG je besplatna Android i iOS aplikacija za gledanje i pravljenje meme-ova, a pored aplikacije, možete joj pristupiti i putem veb sajta. Ovo je jedna od najstarijih aplikacije ove vrste. Veb sajt je nastao 2008. godine, a aplikacija 2012. i tokom dugih godina zajednica koja se ovde razvila je stvorila svoju sopstvenu kulturu, koja se zasniva na humoru, zadirkivanju i mentalnoj podršci.

Što se same aplikacije tiče, poprilično je jednostavna. Meme-ovi su podeljeni u kategorije, a kada izaberete kategoriju, svi meme-ovi iz te kategorije će biti prikazani u listi, sortiranoj od najnovijih ka starijim. Meme-ove možete da lakjujete i ostavljate komentare, a kako mnogi korisnici tvrde, a mi potvrđujemo, najsmešnije meme-ove ćete pronaći baš u komentarima. 9GAG sadrži i opciju da napravite svoj meme, a podržani su svi mogući formati. Pored meme-ova, moguće je postavljati i video klipove i GIF-ove. Nekima se ovo ne sviđa i šteta je što ne postoji opcija da se ovo isključi.

Pomenuli smo da se kultura u 9GAG-u, pored humora, zasniva i na zadirkivanju. Ovo zadirkivanje je uglavnom u svrsi humora i zabave, ali se uvek nađe neko ko ovo shvati preozbiljno. Mi sa ovim nismo imali nikakvih problema i ne želimo da se ovo promeni. Iz ovako direktnog odnosa korisnika razvila se podrška među korisnicima koja često podseti da humanost ipak postoji na internetu.

Sećamo se korisnika alleenmaarjsfu koji je bolovao od retke bolesti koja mu nije dozvoljavala da postigne REM fazu sna i zbog koje mu je odobrena eutanazija. Podrška, a onda i zezanje koje je nastalo u komentarima nas je ostavilo nasmejanim i uplakanim danima i stvorila u nama duboko poštovanje ove zajednice.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite 9GAG za Android.
Preuzmite 9GAG za iOS.

Memedroid

Memedroid

Memedroid je besplatna Android i iOS aplikacija za gledanje i pravljenje meme-ova, a pored aplikacije, možete joj pristupiti i putem veb sajta. Kao i 9GAG, aplikacija je nastala 2012. godina, tako da je imala vremena da razvije svoju kulturu među korisnicima.

Što se same aplikacije tiče, dosta se razlikuje od 9GAG-a. Kao prvo, ne postoje kategorije, već su meme-ovi podeljeni u najnoviji, najbolji u proteklih 24 časa, protekle nedelje, meseca i od uvek, a možete i da gledate nasumično izabrane meme-ove. Meme-ovi nisu poređani u listu, već ih prelistavate prevlačenjem ekrana na levo i desno. Meme-ove možete ocenjivati i ostavljati komentare, a u komentarima ćete često pronaći neke od najboljih šala.

Memedroid sadrži i opciju da smi kreirate svoj meme, a broj formata koje sadrži je stvarno impresivan. Pored popularnih formata, koji su nam svima poznati, ovde ćete pronaći i stare, zaboravljene formate, što nam se posebno svidelo. Pored meme-ova, moguće je postavljati i video klipove i GIF-ove, a ni ovde ne postoji opcija da se ovo isključi.

Najveću kritiku koju imamo je činjenica da je Memedroid ponekad nestabilan i povremeno se dešava da se aplikacija sama ugasi ili da počne da radi veoma sporo, a tada je neophodno ugasiti i ponovo pokrenuti aplikaciju da bi počela da radi pravilno. Ovi problemi nisu tako česti, ali nisu ni toliko retki da ovo možemo da zanemarimo.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Memedroid za Android.
Preuzmite Memedroid za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *