Ekstenzije za Microsoft Edge

Ekstenzije za Microsoft Edge

Edge Prikaz Ekstenzija

Internet browser Microsoft Egde je onsnovni browser koji dolazi uz Windows 10 operativni sistem. Po statistikama Edge browser nije baš popularan iako nudi brzo surfovanje Internetom bez velikih poteškoća, ima ugrađenu podršku za Flash i mnoge druge dodatke.

Problem nastaje jer Chrome browser za razliku od Egde browsera ima podršku za hiljade različitih add-onova i različitih plugin-ova. Pošto nema veliki broj korisnika, Edge i nema tako veliki broj ekstenzija.

Instalacija ekstenzija u Edge browseru je veoma jednostavna i može se obaviti preko Windows prodavnice, sve što treba da uradite jeste da kliknete Get dugme i automatski će biti instalirane. Uklanjanje neželjenih ekstenzija je takođe veoma lako i obavlja se iz Edge browsera. Sve što treba da uradite jeste da odete u podešavanja, kliknete na Extensions i kliknete kod neželjenih ekstenzija na Turn Off dugme ili na Uninstall.

Trenutno Edge nema veliki broj ekstenzija, jedan od razloga je što je Microsoft iskomplikovao sistem tako da je developerima teško da dodaju razne ekstenzije. To bi trebalo da se promeni kad Edge dobije W3C ekstenziju, mada nije objavljeno kad će to biti. Ovde nabrajamo nekoliko korisnih ekstenzija za Edgde browser:

Esktenzija za poboljšavanje YouTube sajta za Microsoft Edge

Enhancer for YouTube for Microsoft Edge ekstenzija poboljšava vreme provedeno na YouTube sajtu tako što omogućava korisniku da ukloni reklame ali takođe moguće je i omogućiti reklame samo na specifičnim video klipovima. Osim toga moguće je postaviti jedan kvalitet koji će biti automatski učitan, isključivanje atomatskog puštanja ili automatskog učitavanja. Takođe ova ekstenzija daje opciju podešavanja jačine zvuka preko scroll dugmeta na mišu.


Adblock Plus

Adblock Plus je ekstenzija za blokiranje dosadnih reklama po sajtovima i trenutno je u beta verziji.

GetThemAll ekstenzija

Ako želite da preuzimate video klipove sa Interneta GetThemAll nudi savršenu alatku za taj posao. Ova ekstenzije je takođe dostupna na ostalim browserima. Ova ekstenzija može da preuzima sve vrste fajlova koje je moguće preuzeti sa veb sajtova.


Ghostery ekstenzija

Ghostery povećava privatnost u Edge browseru tako što uklanja i blokira svu tehnologiju koja služi za praćenje aktivnosti na internetu. Takođe ima prednost što ubrzava rad na Edge browseru.


LastPass ekstenzija

LastPass služi za čuvanje svih šifri i podataka koje se koriste na Edge browseru.


Mouse Gestures

Ako želite da olakšate vreme provedeno na Edge browseru možete koristiti ekstenziju Mouse Gestures koja omogućava postavljanje različitih funkcija i kontrola kroz miš.


PrintFriendly and PDF ektenzija

Ako želite da ištampate veb stranicu, ekstenzija PrintFriendly and PDF omogućava uklanjanje stvari koje nisu potrebne kao što su reklame i navigacija. Pre štampanja moguće je pregledanje i odabir željenih stvari za štampanje.


Save to Pocket ekstenzija

Save to Pocket ekstenzija je odlična ako ste u žurbi, a naišli ste na zanimljivu stranicu, ona omogućava da stavite željenu stranicu u vaš “džep” tako da je imate na dohvat ruke na svim vašim uređajima po želji.

Ovo su samo neke od besplatnih Edge ekstenzija po našem izboru, kompletnu listu možete pogledati ako kliknete OVDE.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *