Korisne alatke u Google Chrome browseru

 Korisne alatke u Google Chrome browseru

Prikaz Putanje do Podesavanja Omniboxa

Browseri su evoluirali daleko od svoje originalne namene da samo pružaju pristup internetu. Pored svih novih i starijih aplikacija koje zadovoljavaju sve moguće potrebe korisnika, internet browseri su postali centralni za moderan život.

Dok postoji dosta argumenata o tome koji je najbolji internet browser, statistike urađene od strane W3Schools sajta pokazuju da je najkorišćeniji ustvari Google Chrome sa 76.3% korisnika, sledeći u redu je Mozilla Firefox sa 13.3%, dok Internet Explorer, Edge i Safari koriste 7.9% korisnika. Ove statistike su sa W3 sajta i nisu definitivni ali pored ove ankete rađene su još mnoge, a sve pokazuju da je Chrome uvek na prvom mesto po broju korisnika.

Iako je jedan od najkorišćenijih browsera na svetu, mnogi korisnici ne znaju neke osnovne alatke i opcije kod Chrome browsera. Zato nabrajamo nekoliko zanimljivih i korisnih alatki koje olakšavaju i ubrzavaju rad na Chrome browseru.

  1. Većina korisnika su verovatno čuli za takozvani “Incognito mode” koji služi za privatno surfovanje internetom. Kada koristite Incongnito, browser ne prati istoriju posećenih sajtova i ne čuva kolačiće. Važno je napomenuti da veb stranice i dalje mogu da prate IP adresu tako da nije najsigurnija opcija. Prečica za uključivanje Incognito na Chrome browseru je Ctrl+Shift+N.
  2. Prikaz Koriscenja Incognito Prozora

  3. Druga veoma korisna fukcija je brzo pretraživanje u Omnibox-u. Ona omogućava direktno pretraživanje na browseru bez potrebe da korisnik bude na direktnom sajtu. Potrebno je da se prvo namesti u podešavanjima Chrome browsera željenje stranice ali posle toga je veoma jednostavno koristiti ovu alatku. Nakon nameštanja željenih sajtova u podešavanjima sve što je potrebno jeste uneti željenu ključnu reč u browser u pritisnuti taster TAB na tastaturi.
  4. Prikaz Koriscenja Omnboxa za Pretrazivanje

  5. Poslednja stvar nije nikakva funkcija za korišćenje nego već samo zanimljiva činjenica. Kod Android telefona u Chrome browseru, ako korisnici otvore preko 100 tabova umesto da se pokaže ikonica sa 100 gde stoji broj stranica, pojaviće se znak za smajli “:D”.
  6. Prikaz Android Browsera

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *