Korisne alatke u Google Chrome browseru

Korisne alatke u Google Chrome browseru

Prikaz Putanje do Podesavanja Omniboxa

Browseri su evoluirali daleko od svoje originalne namene da samo pružaju pristup internetu. Pored svih novih i starijih aplikacija koje zadovoljavaju sve moguće potrebe korisnika, internet browseri su postali centralni za moderan život.

Dok postoji dosta argumenata o tome koji je najbolji internet browser, statistike urađene od strane W3Schools sajta pokazuju da je najkorišćeniji ustvari Google Chrome sa 76.3% korisnika, sledeći u redu je Mozilla Firefox sa 13.3%, dok Internet Explorer, Edge i Safari koriste 7.9% korisnika. Ove statistike su sa W3 sajta i nisu definitivni ali pored ove ankete rađene su još mnoge, a sve pokazuju da je Chrome uvek na prvom mesto po broju korisnika.

Iako je jedan od najkorišćenijih browsera na svetu, mnogi korisnici ne znaju neke osnovne alatke i opcije kod Chrome browsera. Zato nabrajamo nekoliko zanimljivih i korisnih alatki koje olakšavaju i ubrzavaju rad na Chrome browseru.

  1. Većina korisnika su verovatno čuli za takozvani “Incognito mode” koji služi za privatno surfovanje internetom. Kada koristite Incongnito, browser ne prati istoriju posećenih sajtova i ne čuva kolačiće. Važno je napomenuti da veb stranice i dalje mogu da prate IP adresu tako da nije najsigurnija opcija. Prečica za uključivanje Incognito na Chrome browseru je Ctrl+Shift+N.
  2. Prikaz Koriscenja Incognito Prozora

  3. Druga veoma korisna fukcija je brzo pretraživanje u Omnibox-u. Ona omogućava direktno pretraživanje na browseru bez potrebe da korisnik bude na direktnom sajtu. Potrebno je da se prvo namesti u podešavanjima Chrome browsera željenje stranice ali posle toga je veoma jednostavno koristiti ovu alatku. Nakon nameštanja željenih sajtova u podešavanjima sve što je potrebno jeste uneti željenu ključnu reč u browser u pritisnuti taster TAB na tastaturi.
  4. Prikaz Koriscenja Omnboxa za Pretrazivanje

  5. Poslednja stvar nije nikakva funkcija za korišćenje nego već samo zanimljiva činjenica. Kod Android telefona u Chrome browseru, ako korisnici otvore preko 100 tabova umesto da se pokaže ikonica sa 100 gde stoji broj stranica, pojaviće se znak za smajli “:D”.
  6. Prikaz Android Browsera

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *