eSpeak program koji čita tekst

eSpeak program koji čita tekst

eSpeak je besplatan program sposoban da čita(na glas) tekst napisan na srpskom jeziku. Taj proces se naziva „iz teksta u govor“ – TTS (Text To Speech).

Pomoću ovog sjajnog programa možete bilo koji tekst koji imate u elektronskom obliku prebaciti u audio zapis i kasnije slušati.

Primena je neograničena. Od prebacivanje skripti za fakultet u zvučni zapis, raznih tutorijala, pa sve do bajki i priča za decu itd.

eSpeak ima veoma jednostavan korisnički interfejs, lako će te se snaći. Fenomenala opcija je mogućnost podešavanja brzine izgovora teksta, tako da možete da dobijete solidnu razumljivost.

Sve što Vam program čita na glas možete sačuvati u audio .waw formatu, pa to kasnije možete slušati na svom računaru, mobilnom telefonu, tabletu ili mp3 plejeru. Ako planirate da snimljene audio zapise slušate na računaru, mi vam za to preporučujemo VLC Media Player.

Program podržava čitanje teksta i iz HTML fajlova.

Instalacija je veoma mala, ispod 3 MB. Ako imate bilo kakva dodatna pitanja u vezi programa, posetite eSpeak Sourceforge stranicu.

Sistemska zahtevnost:

Windows, Linux ili MAC OS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (12 ocena, prosečno: 3,42 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

7 Komentara

 • Jako dobar program. Lak za upotrebu. Jedino mozda bi trebalo oznaciti negde da treba dodati podrsku za srpski jezik u toku instalacije i da moze da se bira zenski ili muski glas na istom mestu. Ljudi to ocekuju posle instalacije, pa da ne bude da nema 🙂

 • Radi dosta dobro, kad instalirate namestite jezik, podrzava srpski, upisite u prazno polje Serbian.

  • Da li mozes da mi kazes gde se nalazi to prazno polje i gde je to podesavanje?

   • u instaliranju imas language

 • I ja sam preuzeo i probao program, izgovor je katastrofa, a pokusana sva podesavanja. Ne moze ni da izgovori jasno rec „Moja Milica“. Izgovor slova ovog programa nisu prilagodjena nasem jeziku!

 • Skinuo program ali je izgovor katastrofalan. Da li neko zna šta treba da uradim da tekst na srpskom bude razumljiv?

  • Da dobijete razumljiviji izgovor, pokušajte da podesite brzinu izgovora teksta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *