Kako napraviti QR kod od linka u Google Chrome-u

Kako napraviti QR kod od linka u Google Chrome-u

QR kod je vrsta bar koda. Ovaj kod može da sadrži informacije koje je moguće pročitati korišćenjem programa na računarima ili aplikacije na Android i iOS uređajima za čitanje QR kodova.

Kada su mobilni telefoni i tableti u pitanju, bitno je napomenuti da svi iOS 11 uređaji i noviji, kao i svi Android 8 uređaji i noviji, imaju “fabrički” ugrađenu mogućnost da čitaju QR kodove. To znači da vam ne treba posebna aplikacija, samo upalite kameru, usmerite uređaj prema QR kodu i kod će biti očitan. Za sve uređaja starijih generacija, ispod iOS v11 i Adnroid v8, potrebna vam je posebna aplikacija da bi ste očitali QR kod. Ovi programi i aplikacije su besplatno dostupni.

Postoji dosta razloga zašto bi želeli da napravite QR kod od linka veb stranice. Jedan od njih je da sajt otvoren na računaru, na ovaj način, možete brzo i jednostavno da otvorite i na telefonu. Sve što treba da uradite je da napravite QR kod sajta (linka) i onda čitačem QR kodova na telefonu skrenirate taj kod, link će se automatski otvoriti na telefonu.

Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako napraviti QR kod od linka u Google Chrome-u koristeći Windows 10.

Video transkript:

  1. Kako napraviti QR kod od linka u Google Chrome-u
  2. Uđite na veb sajt za koji želite da napravite QR kod
  3. Kliknite na polje u kome kucate URL adresu
  4. Kliknite na ikonicu se pojavila
  5. Kliknite na Download

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *