Kako osloboditi prostor na Google Drive-u

Kako osloboditi prostor na Google Drive-u

Kada napravite Google nalog, automatski dobijate i Google Drive. Na Google Drive-u besplatno imate 15 GB prostora, a dodatni prostor možete da kupite. Ovaj prostor se koristi kao skladište za sve Google servise kao što su Gmail, Google Photos, backup telefona i drugi.

Kada se ovaj prostor napuni jedini način da dobijete još prostora, osim kupovine, je da obrišete nepotrebne podatke. Međutim, to može biti teže nego što izgleda na prvi pogled. Obrisati nepotrebne slike ili fajlove na Google Drive-u je lako. Kada su u pitanju email-ovi, ovde stvari postaju komplikovanije.

Kada pošaljete ili primite email sa prilogom (attachment), taj prilog zauzima prostor na Google Drive-u. Kada želite da oslobodite prostor brisanjem email-ova, “ručno” pregledati svaki email i pronaći one koji sadrže prilog je ogroman posao. Srećom postoje dva mnogo bolja načina.

U prvom videu ćemo vam pokazati kao da pronađete sve velike fajlove na vašem Google Drive-u, uključujući i email-ove sa velikim prilogom. U drugom videu ćemo vam pokazati kako da direktno iz Gmail-a pronađete email-ove sa velikim prilogom.

Pogledajte naše video tutorijale u kojima vam pokazujemo kako osloboditi prostor na Google Drive-u koristeći Google Chrome i Windows 10.

Kako osloboditi prostor na Google Drive-u brisanjem velikih fajlova

Video transkript:

 1. Kako osloboditi prostor na Google Drive-u brisanjem velikih fajlova
 2. U polju za URL adresu ukucajte ‘https://one.google.com/storage/management’ (link možete pronaći u opisu videa)
 3. U sekciji Large items ćete pronaći sve velike fajlove na vašem Google Drive-u. U našem slučaju jedino su pronađeni email-ovi sa velikim attachment-ima.
 4. Kliknite na Review and free up
 5. Email-ove ili fajlove možete brisati pojedinačno ili sve od jednom. Da obrišete sve od jednom kliknite na kvadratić pored All items
 6. Ovim ćete selektovati sve stavke na ovoj strani
 7. Kliknite na ikonicu kante za otpatke
 8. Kliknite na kvadratić pored I understand that once… pa na Permanently delete
 9. Ponovite postupak za sve strane

Kako osloboditi prostor na Google Drive-u brisanjem email-ova sa velikim prilogom

Video transkript:

 1. Kako osloboditi prostor na Google Drive-u brisanjem email-ova sa velikim attachment-om
 2. Uđite na Gmail i u polju za pretragu ukucajte ‘size:5mb has:attachment’. Pomoću ove komande pronaći ćete sve email-ove koji imaju attachment veći od 5MB.
 3. Veličinu attachment-a koju pretražujete možete sami da odaberete. Ukoliko želite da pretražite, na primer, 7MB umesto 5MB jednostavno upišite 7 umesto 5.
 4. Odaberite email-ove koje ne želite da imate i obrišete ih

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *