Wordtune – pomoć pri pisanju na engleskom jeziku

Wordtune – pomoć pri pisanju na engleskom jeziku

Da li će veštačka inteligencija ili AI (artificial intelligence) zameniti čoveka? Ako pogledamo dostignuća u poslednjih nekoliko godina, imamo veštačku inteligenciju koja je pobedila šahovske velemajstore, kao i profesionalne igrače Dote 2 i StarCraft-a 2. Verštačka inteligencija je takođe sposobna da komponuje muziku i slika slike sa iznenađujućim uspehom. Pored ovoga, računari su danas sposobni i da voze automobile i upravljaju mašinama.

Iako je veštačka inteligencija sposobna za sve ove podvige, bitno je pomenuti da se u praksi ovo koristi više kao pomoć nego kao zamena za čoveka, što je i suština napretka i razvoja tehnologije. Na to ne treba gledati sa strahom i sumnjom, već kao trijumf nauke i prospekt za svetlu budućnost čovečanstva.

Najbolji primer veštačke inteligencije kao pomagača čoveku su programi koji nam pomažu pri pisanju. Većina nas koristi ili je makar čula za Grammarly, program koji proverava i ispravlja gramatiku engleskog jezika i to radi sa neverovatnim uspehom. Grammarly se u svom radu oslanja na veštačku inteligenciju.

Predstavljamo vam Wordtune, besplatan plugin za Google Chrome pomoću koga ćete moći da brzo i jednostavno preformulišete rečenice napisane na engleskom jeziku, a koji se, kao i Grammarly, oslanja na veštačku inteligenciju.

Kako radi Wordtune?

Kao što smo rekli, Wordtune je dostupan kao plugin jedino za Google Chrome. Kada instalirate plugin, pre nego što počnete da ga koristite, potrebno je da napravite nalog. Na žalost, program neće raditi na svim veb sajtovima, već samo na sajtovima koji imaju podršku za Wordtune. Ovde spadaju Gmail, Google Docs, Outlook (veb sajt), Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsapp (veb sajt), Slack, frase.io i drugi. Plugin, takođe, radi i u WordPress-u.

Kada pišete nešto na ovim veb sajtovima, označite rečenicu koju želite da preformulišete i pojaviće se ljubičasta ikonica programa. Kada kliknete na ovu ikonicu ili pritisnete Ctrl + D na tastaturi, otvoriće se meni Wordtune-a u kome ćete dobiti desetak novih verzija rečenice. Sada sve što treba da uradite je da odaberete verziju rečenice koja vam se najviše sviđa, kliknete na nju i obeležena rečenica će biti zamenjena izabranom rečenicom.

Wordtune u Google Docs

Razlog zašto je Wordtune toliko koristan je zato što su predlozi rečenica koje dobijate iznenađujuće dobri i često će biti napisani bolje nego originalna rečenica, pogotovu ukoliko niste vični englesnom jeziku. Ovo je takođe korisno ako imate dve slične rečenice, pa umesto da smišljate novu rečenicu, pomoću Wordtune-a to možete uraditi za samo nekoliko sekundi.

Ukoliko su vam potrebne usluge Wordtune-a, ali ste na veb sajtu koji ne podržava ovaj program ili želite da ga koristite na internet pregledaču koji nije Chrome, možete da iskoristite Wordtune Editor koji je dostupan na veb sajtu kompanije. Ovaj editor radi isto kao i plugin. Uneste tekst koji želite da preformulišete, kliknite na dugme Rewrite i dobićete predloge novih verzija rečenice koje možete da iskoristite.

Wordtune u Wordtune Editor

Najveći mana Wordtune-a je da u besplatnoj verziji dobijate samo 20 preformulacija dnevno. Ovo će uglavnom biti dovoljno ako ga koristite u privatne svrhe, ali u profesionalnom okruženju moraćete da platite za premijum verziju u kojoj nema ograničenja.

Zaključak

Wordtune je fenomenalan program koji odlično radi i apsolutno dobija našu preporuku. Predlažemo ga svima koji često pišu poruke na engleskom jeziku i žele da njihove poruke zvuče lepše. Za profesionalne pisce, ovo je nezamenljiv alat, koji morate da isprobate, ali imajte na umu da za vas besplatna verzija neće biti dovoljna.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *