Kako uključiti HTTPS-Only mod u Mozilla Firefox-u

Kako uključiti HTTPS-Only mod u Mozilla Firefox-u

HTTPS je sigurnosni protokol i on je osnovni metod za održavanje privatnosti i sigurnosti na Internetu. Ovaj protokol uspostavlja enkriptovanu (zaštićenu) vezu između vašeg internet browser-a i web servera koja sprečava prisluškivanje ili neovlašćeno menjanje podataka koji se razmenjuju između vas i web lokacije koju posećujete.

Glavni problem HTTPS protokola je da ge ne podržavaju svi web sajtovi, a čak i oni koji ga podržavaju se povremeno prebacuju na nezaštićeni HTTP protokol.

Kada uključite Firefox-ov HTTPS-Only mod, Firefox će učitavati samo stranice koje koriste ovaj protokol, dok ukoliko probate da uđete na stranicu koje ga ne podržava, bićete obavešteni i moraćete da date dozvolu da se stranica učita.

Ovo može da bude zgodno svima koji vode računa o svojoj privatnost na internetu, a ne smeta im da povremeno daju dozvolu za pristup sajtu ukoliko baš moraju da uđu na njega.

Uključiti HTTPS-Only mod u Firefox-u je jednostavan proces. Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako da ovo uradite u Windows-u 10.

Video transkript:

  1. Otvorite Firefox i kliknite na tri vodoravne crtice u gornjem desnom uglu ekrana
  2. Kliknite na Options
  3. Kliknite na Privacy & Security
  4. Skrolujte na dno strane
  5. Kliknite na Enable HTTPS-Only Mode in all windows

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *