Kiwi Browser – brz, prilagodljiv i bezbedan veb pregledač

Kiwi Browser – brz, prilagodljiv i bezbedan veb pregledač

Kiwi Browser je besplatan, siguran, brz i prilagodljiv veb pregledač koji je napravljen samo za Android operativni sistem. Autori su Estonski developeri iz kompanije Geometry OU.

Glavne osobine Kiwi Browser-a

Kiwi Browser je zasnovan je na Chromium-u. Chromium je Google-ov projekat otvorenog koda koji se nalazi u osnovi mnogih najpoznatijih pretraživača, kao što su: Chrome, Brave, Opera itd. Njegova uloga je da bude “motor” (engine) za iscrtavanje veb stranica i za JavaScript. Zato Kiwi Browser pomalo podseća na Chrome, a glavnu razliku stvaraju dodatne funkcije.

Zbog načina na koji učitava internet stranice Kiwi Browser je veoma brz pregledač. Ima ugrađen blokator reklama, tako da je pregledanje interneta udobnije, bez pop-up prozora i drugih sličnih stvari koje ometaju pregledanje interneta. Zato što je napravljen na istoj osnovi, Kiwi Browser može da koristi Chrome ekstenzije. Na taj način je broj dodatnih funkcionalnosti bitno uvećan.

Kiwi Browser podržava pregledanje interneta u privatnom režimu (inkognito) i ima funkcije za zaštitu identiteta. Brani vaš mobilni uređaj od neovlašćenog rudarenja kriptovaluta. Po želji blokira praćenja od strane trećih lica. Ima opciju automatskog brisanja istorije pregledanja po izlasku iz aplikacije. Dozvole mogu da se kontrolišu za svaku internet stranicu posebno. Poseduje i blokator obaveštenja, koje šalju sajtovi na kojima ste se registrovali.

Kiwi Browser ima mnogo mogućnosti za prilagođavanje, a ovde navodimo samo neke. Nudi veliki izbor tema. Korisničko okruženje može da se organizuje na puno načina. Interesantno je da traka sa adresama može da se nalazi i u donjem delu ekrana. Automatski prevodi veb stranice na više od 60 jezika. Poseduje noćni režim rada, pa je prijatniji za korišćenje noću (automatski prilagođava svetlinu i boje stranica).

Kiwi Browser - Sample

Da li treba preći na Kiwi Browser?

Sada se na Play Store-u može pronaći na stotine veb pregledača. Jedan od onih koji je izborio zapaženo mesto je Kiwi Browser. To je postigao zahvaljujući pametnim odlukama njegovog tima developera, koji su stavili naglasak na brzinu, bezbednost i prilagodljivost aplikacije. Ne razlikuje se puno od Chrome-a, pa je zato prelazak na Kiwi Browser sa Chrome-a lak. Mnogi će koristiti Kiwi Browser kao pomoćni uz Chrome, koji bi bio podrazumevani. To je zgodno, jer se mogu upotrebljavati i iste ekstenzije koje su već instalirane u Chrome-u. Sigurno će biti novih korisnika kojima će mnoštvo opcija za podešavanje biti previše komplikovano. Postoje neke Chrome ekstenzije koje negativno utiču na stabilnost ove aplikacije.

U Kiwi Browser možete da se prijavljujete sa svojim Google nalogom, da bi sinhronizovali oznake i istoriju pregledanja. Jedna od interesantnih mogućnosti je direktan pristup FaceBook-u, bez instaliranja FB aplikacije. Možete da pomognete dalji razvoj aplikacije vašim diskusijama i idejama na blogu. Da bi instalirali Kiwi Browser potreban je Android u verziji 7 ili višoj. Ako želite brz veb pregledač, više kontrole i mogućnosti, onda je Kiwi Browser pravi izbor za vas.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *