Language Tool – Pisanje bez greške

Language Tool – Pisanje bez greške

Gramatika može biti poprilično komplikovana i ovo važi za sve jezike. Čak i kada pišemo na maternjem jeziku, često se dešava da ne znamo pravilan gramatički oblik koji treba da iskoristimo u rečenici, a da ni ne pominjemo pisanje na stranom jeziku.

Postoji dosta programa koji proveravaju gramatiku dok pišemo, verovatno najpoznatiji među njima je Grammarly. Problem je što se ovi programi uglavnom fokusiraju na engleski jezik i što u besplatnoj verziji ne nude mnogo opcija.

Language Tool je besplatan plugin za Google Chrome i Mozilla Firefox internet pregledače koji će proveravati vaše pravopisne i gramatičke i davati vam savete kako da ih ispravite.

Kako radi Language Tool?

Ako ste ikada koristili program za ispravljanje gramatike, kao što je Grammarly, odmah će vam biti poznat princip rada Language Tool-a. Kada instalirate plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana, a za korišćenje nije potrebno napraviti nalog. Pošto plugin radi u okviru internet pregledača, to je jedino mesto gde možete da ga koristite.

Funkcioniše, manje-više, isto kao i Grammarly. Kada napišete neki tekst, Language Tool će budnim okom pratiti da li pravite pravopisne ili gramatičke greške. Kada napravite grešku, ona će biti podvučena crvenom bojom, a kada kliknete na dugme koje će se pojaviti, otvoriće se meni u kome će biti izlistani predlozi za ispravljanje greške.

Language Tool meni

Language Tool pravi razliku između američkog i britanskog engleskog, a dovoljno je pametan da otkrije da ukoliko ste podesili da proverava, na primer američki engleski, a reč napišete na britanskom, predloži vam da samo zamenite jezik. Što se izbora jezika tiče ovde imamo stvarno veliki izbor i plugin podržava preko 40 jezika, na žalost, među njima nisu ni srpski ni hrvatski.

Kvalitet ispravki je takođe na visokom nivou i ni jednom nam se nije dogodilo da dobijemo predlog koji je besmislen. Treba imati u vidu da Language Tool nije savršen i iako svaki predlog možete da iskoristite, neki predlozi su bolji od ostalih. Ovo treba imati na umu kada birate predlog za koji niste sigurni da li je potpuno tačan.

Language Tool nam se svideo isto koliko i Grammarly

Language Tool je odličan program i svideo nam se isto koliko i Grammarly, a u besplatnoj verziji nudi više opcija. Radi odlično i tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili grešku, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome i Mozilla Firefox

U linku za preuzimanje, ponudili smo Language Tool verziju za Google Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Mozilla Firefox, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *