O&O DeskInfo – Informacije o radu računara na desktop-u

O&O DeskInfo – Informacije o radu računara na desktop-u

Postoji dosta načina da pogledamo podatke o radu našeg Windows računara. To možemo uraditi pomoću System Information programa koji dolazi već instaliran na Windows-u, a možemo koristiti i programe kao što su Speccy ili SysGauge. Svi ovi programi podatke prikazuju u prozoru, ali šta ako želite da se ovi podaci prikazuju na desktop-u, kao deo wallpaper-a?

O&O DeskInfo je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da pratite rad vašeg računara, a svi podaci će biti prikazani na desktop-u.

Kako radi O&O DeskInfo?

O&O DeskInfo je prenosiv program, što znači da nema instalaciju, sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, na dektop-u, u gornjem desnom uglu ekrana, će se prikazati podaci o hardveru i operativnom sistemu vašeg računara, a ikonica programa će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata).

O&O DeskInfo meni

Podaci koji će se prikazati su informacije o korisniku i operativnom sistemu, hard disku, procesoru, radnoj memoriji, grafičkoj kartici i drugo. Velika zamerka koju ovde imamo je činjenica da O&O DeskInfo ne može da prikaže podatke o temperaturi procesora, hard diska i grafičke kartice, a ovi podaci su često najbitniji kod ovakvih programa. Takođe, ne postoji ni opcija da podaci budu postavljeni ispred svih drugih prozora, a ne samo na desktop-u.

Denim klikom na ikonicu u System Tray-u otvoriće se kontekstualni meni pomoću koga podešavate sve vezano za rad i izgled programa, a za ovo ne postoji klasičan meni, već sve se radi isključivo odavde. Ovde možete da podesite da li će se program pokretati zajedno sa operativnim sistemom, ukoliko imate više monitora, na kom monitoru će se podaci prikazivati, kao i da li će se prikazivati samo osnovni ili svi podaci o računaru.

Takođe, moći ćete da podesite i izgled, to jest veličinu font-a, boju i providnost slova podataka na desktop-u. Bez obzira koji wallpaper imate, moći ćete da podesite da informacije budu uvek dobro vidljive.

O&O DeskInfo je program koji neće biti koristan većini korisnika

Iskreno, nedostaci O&O DeskInfo-a nadmašuju njegove prednosti. Ideja da podatke o računaru imamo uvek lako dostupne na desktop-u je odlična, ali bez podataka o temperaturi računara, koji su, kao što smo rekli, uglavnom najbitniji, ovaj program nije tako koristan. Takođe smeta i činjenica da podaci mogu da se prikazuju isključivo na desktop-u, što praćenje rada računara čini nezgodnim.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *