SideSlide – napravite dodatni desktop

 SideSlide – napravite dodatni desktop

Već smo pisali o programima kao što su Linkbar i Biniware Run, koji nam pomažu da bolje organizujemo svoju radnu površinu. Ova dva programa to postižu na različite načine. SideSlide je besplatan program za Windows 7, 8 i 10, koji pokušava da reši problem prenatrpanog desktop-a na prilično inovativan način. Naime, SideSlide pravi novi mini desktop u koji možete da smestie prečice, fajlove, foldere i beleške.

SideSlide se pojavljuje kao crni prozor, koji sadrži prostor za često korišćene aplikacije. Osmišljen je tako da korisnicima pomaže da sve bitne stvarčice uredno drže na jednom mestu. Prozor programa se može premestiti na bilo koje mesto na vašoj radnoj površini, a ikonice se mogu prilagoditi i kretati unutar prozora.

SlideSlide novi desktop

Izgled i funkcije

Kada je reč o temi, možete da izaberete jednu od zadatih tema ili da napravite sopstvenu. Što se opcija tiče, uglavnom možete da podesite boje, dugmad, font i stilove fonta pomoću menija za podešavanje izgleda. Osim spomenutih, nama je za oko zapala mogućnost prezentacije slika (nalik na onu u PowerPoint-u), kao i mogućnost aktivacije više prečica odjednom, uz pomoć jedne prečice na tastaturi ili klikom miša. Još jedan plus ovog programa je brzina izvršavanja komandi.

SlideSlide podesavanja

Kada je reč o kretanju kroz program, možete sakriti glavni interfejs tako da se prikazuje samo kao mala linija na ivici ekrana. Prelazak mišem preko vidljive trake ponovo proširuje interfejs programa. Ovo je korisno ukoliko vam smeta da glavni vidžet bude stalno vidljiv na radnoj površini.

Još jedna zgodna opcija je da SlideSlide možete da instalirate na svoj računar ili da ga smestite na USB memoriju i tako ga imate sa sobom gde god se našli. Ovo je uobičajena funkcija kod ovakvih programa i bitno je napomenuti da prečice koje ste napravili na jednom računaru, neće biti prenete kada ga koristite na drugom računaru, već ćete morati ponovo da napravite nove prečice. Ova opcija služi samo da imate lak i brz pristup programu.

Zaključak

SlideSlide je besplatan program, jednostavan za upotrebu korisnicima svih nivoa kompjuterskog umeća. S obzirom na činjenicu da zauzima samo 1 MB memorije, njegova instalacija vas neće „puno koštati“. Preporučujemo SlideSlide svima koji žele da očiste radnu površinu i olakšaju sebi snalaženje na računaru.

Platforma:

Windows 7, 8, 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Molim vas video tutorijal za ovaj program.
    Bilo bi lijepo da za svaki program za koji nudite rezenciju napravite video tutorijal.
    Hvala na edukaciji koju nam pruzate.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *