SideSlide – napravite dodatni desktop

SideSlide – napravite dodatni desktop

Već smo pisali o programima kao što su Linkbar i Biniware Run, koji nam pomažu da bolje organizujemo svoju radnu površinu. Ova dva programa to postižu na različite načine. SideSlide je besplatan program za Windows 7, 8 i 10, koji pokušava da reši problem prenatrpanog desktop-a na prilično inovativan način. Naime, SideSlide pravi novi mini desktop u koji možete da smestie prečice, fajlove, foldere i beleške.

SideSlide se pojavljuje kao crni prozor, koji sadrži prostor za često korišćene aplikacije. Osmišljen je tako da korisnicima pomaže da sve bitne stvarčice uredno drže na jednom mestu. Prozor programa se može premestiti na bilo koje mesto na vašoj radnoj površini, a ikonice se mogu prilagoditi i kretati unutar prozora.

SlideSlide novi desktop

Izgled i funkcije

Kada je reč o temi, možete da izaberete jednu od zadatih tema ili da napravite sopstvenu. Što se opcija tiče, uglavnom možete da podesite boje, dugmad, font i stilove fonta pomoću menija za podešavanje izgleda. Osim spomenutih, nama je za oko zapala mogućnost prezentacije slika (nalik na onu u PowerPoint-u), kao i mogućnost aktivacije više prečica odjednom, uz pomoć jedne prečice na tastaturi ili klikom miša. Još jedan plus ovog programa je brzina izvršavanja komandi.

SlideSlide podesavanja

Kada je reč o kretanju kroz program, možete sakriti glavni interfejs tako da se prikazuje samo kao mala linija na ivici ekrana. Prelazak mišem preko vidljive trake ponovo proširuje interfejs programa. Ovo je korisno ukoliko vam smeta da glavni vidžet bude stalno vidljiv na radnoj površini.

Još jedna zgodna opcija je da SlideSlide možete da instalirate na svoj računar ili da ga smestite na USB memoriju i tako ga imate sa sobom gde god se našli. Ovo je uobičajena funkcija kod ovakvih programa i bitno je napomenuti da prečice koje ste napravili na jednom računaru, neće biti prenete kada ga koristite na drugom računaru, već ćete morati ponovo da napravite nove prečice. Ova opcija služi samo da imate lak i brz pristup programu.

Zaključak

SlideSlide je besplatan program, jednostavan za upotrebu korisnicima svih nivoa kompjuterskog umeća. S obzirom na činjenicu da zauzima samo 1 MB memorije, njegova instalacija vas neće „puno koštati“. Preporučujemo SlideSlide svima koji žele da očiste radnu površinu i olakšaju sebi snalaženje na računaru.

Platforma:

Windows 7, 8, 10

Kako se koristi SideSlide

Video transkript:

 1. Prvo ćemo dodati prečice za programe (u našem slučaju igrice)
 2. Iz foldera u kome je instaliran program prevucite ikonicu u SideSlide
 3. Prečicu možete da postavite bilo gde unutar prozora
 4. Takođe, možete da promenite veličinu ikonice
 5. Možete da dodate koliko god želite prečica
 6. Takođe, možete da dodate i folder. Jednostavno prevucite folder u SideSlide.
 7. Kliknite na No
 8. Kao i sa ikonicama, folder možemo da postavimo bilo gde unutar prozora, kao i da mu promenimo veličinu
 9. Unutar prozora možemo napraviti novi prozor. Kliknite desnim klikom pa na New pa na Container
 10. Podesite veličinu i poziciju unutar prozora
 11. Unutar ovog prozora možemo dodavati prečice kao i u glavnom prozoru.
 12. Glavna prednost dodatnih prozora je što ih možemo minimizirati tako da zauzimaju manje prostora.
 13. U glavni prozor možemo dodavati i druge widgete, kao što je Note u koji možemo da upišemo, na primer, podsetnik.
 14. Moguće je promeniti izgled programa. Kliknite desnim klikom pa kliknite na Appearance ili pritisnite F4 na tastaturi
 15. Podesite željeni izgled i kliknite na Apply pa na OK
 16. Kliknite kao u videu da onemogućite menjanje interfejsa. Ovo je zgodno da bude uključeno da slučajno nešto ne pomerite kada završite sa uređivanjem programa.
 17. Da sakrijete prozor programa, prevucite prozor uz ivicu gde želite da program bude sakriven. Kliknite na desktop i prozor će biti sakriven.
 18. Da otvorite prozor programa, mišem pređite preko tanke linije koja se vidi.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

 • Molim vas video tutorijal za ovaj program.
  Bilo bi lijepo da za svaki program za koji nudite rezenciju napravite video tutorijal.
  Hvala na edukaciji koju nam pruzate.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *