Skrivena igrica u Facebook Messenger-u

Skrivena igrica u Facebook Messenger-u

FBChess

Kao što i sami znate, pomoću Facebook Messenger-a možete da komunicirate sa svojim prijateljima, a tokom razgovora da delite slike, video zapise, nalepnice itd. , ali ono što je novo tj. nedavno otkriveno je da možete da odigrate i partiju šaha.

Naime, najnovije otkriće je da se u okviru Facebook Messenger-a krije potpuno funkcionalna šahovska igrica, koja se aktivira komandom „@fbchess play”. Tako da, ukoliko svom prijatelju pošaljete navedeni izraz u okviru Messenger-a, učitaće vam se šahovska tabla i počeće partija koju možete zajedno da odigrate.

Figure pomerate tako što pored oznake “fbchess” ukucate početno slovo figure (P- pijun, K- kralj, Q- kraljica, B – lovac, N- konj ili R -top) zajedno sa oznakom odgovarajućeg polja na tabli. Na primer, ako želite da pomeriti pijuna na F3 polje šahovske table, potrebno je da pošaljete „fbchess Pf3“.

Pored komandi za pomeranje šahovski figura, definisane su i za prekid igrice, za nastavljanje iste u drugom prozoru, za povlačenje poteza, prikaz statistike i slično. A njihovu kompletnu listu i ostalih mogućnosti možete pogledati slanjem „@fbchess help“.

Svakako da FBChess ne predstavlja najbolju izrađenu igricu u svojoj kategoriji, ali prilikom njenog kreiranja to nije bila ni namena, već da otkrićem razbije monotoniju i doprinese zabavi. Preporučujemo vam da je isprobate.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 3,25 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *