TbVolScroll – Lakši način za podešavanje jačine zvuka

TbVolScroll – Lakši način za podešavanje jačine zvuka

U Windows-u, jačinu zvuka možemo da podešavamo na „mali milion” načina. Imajući ovo u vidu, da bi nam neki program za kontrolu jačine zvuka privukao pažnju, mora da ponudi nešto što do sada nismo videli.

TbVolScroll je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da podesite jačinu zvuka na lakši način nego što to radimo u Windows-u.

Kako radi TbVolScroll?

TbVolScroll je prenosiv program. To znači da nema instalaciju, a sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrećete, po rečima autora, najbolje je da ga pokrenete sa administratorskim privilegijama, zato što u suprotnom može doći do problema.

TbVolScroll meni

TbVolScroll je jednostavan program i radi samo jednu stvar. To je da nam omogućava da promenimo jačinu zvuka kada kursor miša postavimo iznad Taskbar-a (trake sa zadacima), bez potrebe da kliknemo da ikonicu za podešavanje zvuka koju imamo u Windows-u.

Zvuk podešavamo pomeranjem točkića miša, na gore za pojačavanje, a na dole za smanjivanje jačine zvuka. Zvuk se pojačava, to jest smanjuje, u koracima od 5 procenata, a ukoliko držimo taster ALT na tastaturi, promena će biti 1 procenat. Takođe, u podešavanjima možemo da podesimo tačno koliko procenata će svaki korak da iznosi.

Osim ovoga, u podešavanjima nema mnogo toga, što je i očekivano od ovako jednostavnog programa. Jedna opcija koja fali je mogućnost da se program pokreće zajedno sa operativnim sistemom. Iskreno se nadamo da će ona biti dodata u nekoj od sledećih verzija. Trenutno, program moramo pokretati ručno svaki put kada upalimo računar, a možemo i podesiti da se program automatski startuje zajedno sa Windows-om.

TbVolScroll je jednostavan, ali odličan program

TbVolScroll je jednostavan program, koji radi samo jednu stvar, ali stvar koja je itekako korisna. Čudi nas da ova opcija već ne postoji u Windows-u, zato što je ovakav način za kontrolu jačine zvuka daleko zgodniji od onog koji imamo. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da TbVolScroll dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *