Top 3 najbolja besplatna alata za brisanje (Uninstall) programa za Windows

Top 3 najbolja besplatna alata za brisanje (Uninstall) programa za Windows

Windows sadrži opciju za brisanje (Uninstall) programa, ali ova opcija često ne radi baš najbolje. Koliko puta vam se desilo da kada pokušate da obrišete program dobijete poruku da je deinstalacija neuspešna ili da određene komponente programa nije moguće obrisati? Pored ovoga, kada na ovaj način brišete programe na računaru će ostati fajlovi, folderi, prečice i registarski ključevi koji nisu obrisani.

Srećom, imamo veliki broj besplatnih programa koji ovaj posao obavljaju mnogo bolje od Windows-a. Iskreno, sva tri programa, koja ćemo vam predstaviti, su podjednako visokog kvaliteta i koji god da izaberete, nećete pogrešiti. Prvi program na ovoj listi sadrži više opcija od ostalih, a koje će, određenim korisnicima, biti veoma korisne, ali ukoliko želite jednostavniju opciju, odaberite bilo koji od preostala dva programa.

Revo Uninstaller

Revo Uninstaller

Revo Uninstaller je besplatan alat za brisanje programa dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11. Možete ga koristiti kao običan program koji instalirate na svoj računar, a ima i prenosnu verziju koja ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da je preuzmete i pokrenete.

Kada pokrenete Revo Uninstaller otvoriće se meni u kome će biti izlistani svi programi koje imate instalirane na svom računaru. Odavde jednostavno odaberite program koji želite da obrišete i Revo Uninstaller će automatski odraditi posao, isto kao i kada koristite Windows-ovu podrazumevanu opciju. Međutim, ono po čemu se ovaj program razlikuje je to što će on prilikom brisanja “pokupiti” sve nepotrebne fajlove, foldere i registarske ključeve koji ostaju posle brisanja kada koristite Windows-ovu opciju.

Pored ovoga, Revo Uninstaller sadrži i pregršt dodatnih i veoma korisnih opcija kao što su brisanje junk fajlova, čišćenje internet pregledača, brisanje fajlova tako da ih je nemoguće vratiti, čišćenje registara i druge. Možete čak i da zaustavite programe da se pokreću zajedno sa Windows-om, a opcija koja nam se posebno svidela je „Hunter Mode“ koja vam omogućava da obrišete ili ugasite bilo koji program jednostavnom click-and-drag metodom.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite Revo Uninstaller.

IObit Uninstaller

IObit Uninstaller

IObit Uninstaller je besplatan alat za brisanje programa dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11. Kao i Revo Uninstaller, prilikom brisanja programa, biće obrisani svi fajlovi, folderi i registarski ključevi koji ostaju kada za brisanje koristite Windows-ovu podrazumevanu opciju.

Kada pokrenete program, moći ćete da pregledate sve programe koje imate instalirane, a pored imena programa videćete i informacije o autoru, datumu kada je instalira, veličini i trenutnoj verziji programa. Interesantna opcija koju IObit Uninstaller ima je “Easy Uninstall” koja će vam omogućiti da obrišete programe koji su pokrenuti, bez potrebe da ih predhodno ugasite.

Ono što nam se najviše svidelo kod IObit Uninstaller-a je njegova integracija sa Windows-ovim kontekstualnim menijem, koji pozivate kada kliknete desnim klikom na ikonicu nekog programa. Naime, u ovom meniju će se pojaviti nova opcija da program obrišete pomoću IObit Uninstaller-a, tako da ne morate da pokrećete sam program, što brisanje čini brzim i jednostavnim.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite IObit Uninstaller.

Wise Program Uninstaller

Wise Program Uninstaller

Wise Program Uninstaller je besplatan alat za brisanje programa dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11. Kao i prethodna dva programa na ovoj listi, kada obrišete program biće obrisani i svi fajlovi, folderi i registarski ključevi koji inače ostaju posle običnog brisanja, ali ovde to radi malo drugačije.

Naime, kada pokrenete proces deinstalacije programa, izvršiće se obično brisanje, kao ono koje imamo u Windows-u, a po završetku biće izlistani svi fajlovi, folderi i registarski ključevi koji su ostali, a vama će biti ponuđena opcija da ih obrišete. Ovo je zgodno zato što programi često u ovim preostalim fajlovima čuvaju podatke kao što su podešavanja programa, koje potencijalno želite da sačuvate ako planirate da u budućnosti ponovo instalirate program.

Ono po čemu se Wise Program Uninstaller izdvaja je opcija “Forced Uninstall” koja će obrisati programe koji su delimično obrisani ili koje ste pokušali da obrišete na uobičajen način, ali je brisanje, iz nekog razloga, bilo neuspešno. Takođe, postoji i opcija “Modify” koja će biti aktivna kada postoji mogućnost da se izvrši popravka programa koji ne radi ispravno.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite Wise Program Uninstaller.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *