Top 3 najbolja besplatna fajl menadžera za Android

Top 3 najbolja besplatna fajl menadžera za Android

Fajl menadžer je jedna od najvažniji aplikacija za vaš Android mobilni telefon ili tablet. Kao što mu i samo ime kaže, fajl menadžer je aplikacija pomoću koje možete da pristupite fajlovima, upravljate slobodnim prostorom na vašem telefonu ili tabletu, pomerate fajlove i foldere, pristupite preuzetim fajlovima i još mnogo toga.

Mnogi ne vole da se petljaju sa fajlovima i da ih uređuju, zato što ovo može biti dosadan proces, ali ukoliko ne želite da se memorija vašeg telefona prepuni, moraćete da obratite pažnju na podatke koje imate u njemu.

Svi Android uređaji imaju već instaliranu fajl menadžer aplikaciju, ali su one često veoma loše. Srećom, u ovoj kategoriji imamo ogroman izbor kvalitetnih i besplatnih aplikacija, a mi ćemo vam predstaviti top 3, po našem mišljenju, najbolja besplatna fajl menadžera za Android.

Files by Google

Files by Google

Files by Google je besplatan fajl menadžer za Android i ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija ove vrste. Podeljena je na tri taba i to su Clean, Browse i Share. Tab Clean prikazuje količinu slobodnog i zauzetog prostora u memoriji telefona, a ovde ćete pronaći i opcije za čišćenje junk (đubre) fajlova, kao i predloge za fajlove koje potencijalno želite da obrišete.

U tabu Browse pronaći ćete sve fajlove koji se nalaze na vašem uređaju, a snalaženje je olakšano zato što su fajlovi podeljeni u kategorije kao što su Images (slike), Videos (video snimci), Documents (dokumenti) i drugi. Tab Share je rezervisan za deljenje fajlova sa drugim uređajima.

Dve dodatne sekcije koje Files by Google sadrži su Favorites (omiljeni) i Safe Folder (sigurni folder). Favorites je mesto gde možete da dodate fajlove koji su vam često potrebi tako da ima možete brzo pristupiti. Safe Folder je folder koji je zaštićen lozinkom i ovde možete da čuvate svoje povjerljive dokumente.

Files by Google je odlična aplikacija koje je potpuno besplatna i u kojoj nema reklama. Jednostavna je za upotrebu i sadrži sve opcije koje su neophodne za većinu korisnika.

Platforma:
Android

Preuzmite Files by Google.

Astro File Manager

Astro File Manager

Astro File Manager je besplatan fajl menadžer za Android. Ono što ćete odmah primetiti je korisnički interfejs koji neodoljivo podseća na Windows Explorer, zajedno sa prepoznatljivim žutim ikonicama za foldere. Zbog ovakvog dizajna većina korisnika će odmah znati da korisni barem osnovne funkcije aplikacije, tako da je pogodan za početnike.

Ono po čemu se Astro File Manager izdvaja je mogućnost kompresije podataka u ZIP format i fenomenalnu podršku za Cloud servise. Što se kompresije tiče, nije potrebno instalirati nikakve dodatne aplikacije, već je ovo funkcionalnost koja je sastavni deo Astro File Manager-a. Od Cloud servisa podržani su Box, Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Cloud i drugi, a kada se jednom povežete na neki od ovih servisa, za prebacivanje fajlova vam treba bukvalno par klikova.

Još jedna opcija koja nam se veoma svidela je mogućnost backup-ovanja podataka na SD karticu i mogućnost brzog i jednostavnog vraćanja backup-a. Ovo je odlično ukoliko želite da, na primer, uređaj resetujete na fabrička podešavanja zato što nećete morati da instalirate aplikacije jednu po jednu, već ih sve odjednom možete vratiti, a sva podešavanja koja ste imali u aplikacijama će biti sačuvana.

Astro File Manager je potpuno besplatan i ne sadrži reklame.

Platforma:
Android

Preuzmite Astro File Manager.

Total Commander

Total Commander

Total Commander je besplatan fajl menadžer za Android. Nastao je davne 1993. godine za Windows 3.1, a svoju Android verziju je dobio 2011. godine. Pored toga što vam omogućava pristup fajlovima i folderima na vašem uređaju, omogućava pomeranje fajlova jednostavnim prevlačenjem do željene destinacije, promenu imena, kreiranje novih foldera, brisanje i arhiviranje fajlova i još mnogo toga.

Ono po čemu se Total Commander izdvaja su različite mogućnosti deljenja fajlova, kao i plugin-ovi koji proširuju mogućnosti aplikacije. Za deljenje fajlova podržani protokoli su FTP, SFTP, WebDAV, LAN i OBEX. Za plugin-ove postoji posebna opcija koja vas vodi na veb sajt na kome se nalaze svi dostupni pugin-ovi, među kojima se neki, na žalost, plaćaju.

Total Commander ne sadrži reklame i osim određenih plugin-ova koji se plaćaju, potpuno je besplatna. Namenjen je naprednim korisnicima, a sadrži opcije koje običnim korisnicima nisu potrebne, tako da ga njima ne preporučujemo. Nije previše težak za upotrebu zato što liči na fajl menadžere na računaru, tako da verujemo da će se i početnici lako snaći, ali za njih verujemo da su Files by Google ili Astro File Manager bolji izbor.

Platforma:
Android

Preuzmite Total Commander.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *