Top 3 najbolja besplatna programa za slušanje muzike

Top 3 najbolja besplatna programa za slušanje muzike

Pronaći besplatnu muziku za slušanje nikada nije bilo lakše. Kupovina CD ili DVD-ova je stvar prošlosti, a piraterije nikada nije bilo manje. Za to su zaslužni besplatni programi za slušanje muzike kojih ima sve više.

Besplatni programi za slušanje muzike funkcionišu tako što nam uslugu besplatne muzike pružaju po ceni da nam prikazuju ili puštaju reklame. U moru ovakvih programa teško je pronaći najbolji, a mi smo isprobali najpopularnije i napravili top listu 3, po našem mišljenju, najbolja besplatna programa za slušanje muzike.

Pandora

Pandora

Pandora je besplatan program za slušanje muzike dostupan za Windows, macOS, Android i iOS. Korišćenje je poprilično jednostavno. Unesite ime muzičara ili benda i Pandora će vam puštati muziku tog i sličnih izvođača.

Dok slušate pesmu možete ostaviti Like ili Dislike, a u zavisnosti od vaše ocene u budućnosti ćete dobijati više ili manje sličnih pesama. Na ovaj način program uči koji je vaš muzički ukus i na osnovu toga kreira vaše playliste. Takođe možete i da bookmark-ujete umetnike koji vam se sviđaju da ih kasnije lakše pronađete.

Korisnički interfejs je lep i moderan, a snalaženje je veoma jednostavno. Kada slušate muziku najbolje je da ste povezani na Wi-Fi, pošto tada neće dolaziti do prekida zbog učitavanja. Takođe, za korišćenje programa je neophodno napraviti besplatan nalog. Besplatna verzija programa ima ograničen broj pesama dnevno koje možete da preskočite, a prisutne su i reklame.

Pandora je sasvim solidan program za slušanje muzike, a algoritam koji uči vaš muzički ukus je odličan. Ograničenja koja su prisutna u besplatnoj verziji su, na žalost, najveći problem programa. Sa reklamama se i možemo pomiriti, ali činjenica da moramo da slušamo pesme koje nam se ne sviđaju zato što ne možemo da ih preskočimo je po našem mišljenju previše, a ovo je veoma popularan način autora programa da vas nateraju da platite i viđali smo ga često kod programa ovog tipa.

Platforma:
Windows, macOS, Android i iOS

Preuzmite Pandoru za Windows i macOS.
Preuzmite Pandoru za Android.
Preuzmite Pandoru za iOS.

Spotify

Spotify

Spotify je odličan program za besplatno slušanje muzike dostupan za Windows, Linux, macOS, Android i iOS. Muziku možete pretraživati po nazivu umetnika, pesme ili albuma, kao i po kategorijama kao što su top liste ili nova izdanja. Umetnike i druge korisnike možete pratiti i dobijati notifikacije o njihovoj aktivnosti.

Odlična stvar koju ima Spotify je mogućnost korisnika da sami kreiraju neograničen broj playlisti i da ih onda dele sa drugim korisnicima. Zbog ovoga možete pronaći playliste pesama svih mogućih žanrova i za bilo koju priliku.

Korišćenje je jednostavno, a korisnički interfejs je lep i pregledan. Kao i kod Pandore, za korišćenje morate napraviti besplatan nalog i program najbolje radi kada je ste povezani na Wi-Fi, a i ograničenja su slična. Naime, moguće je preskočiti šest pesama svakog sata, a između pesama program će vam puštati reklame. Ako želite da slušate Spotifu bez reklama, pogledajte kako.

Platforma:
Windows, Linux, macOS, Android i iOS

Preuzmite Spotify za Windows i macOS.
Uputstvo za instalaciju Spotify za Linux.
Preuzmite Spotify za Android.
Preuzmite Spotify za iOS.

SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud je besplatna aplikacija za slušanje muzike dostupna za Android i iOS, a na računaru možete mu pristupiti putem veb sajta. Sadrži manje pesama nego prethodna dva programa o kojima smo pisali i ne fokusira samo na popularnu muziku.

Ono po čemu se SoundCloud izdvaja je opcija da bukvalno svako može da postavi svoju muziku na platformu i da tu muziku svako može da čuje. Zbog ovoga, SoundCloud je platforma za nove i još uvek nepoznate izvođače, a procenjuje se da se oko deset sati nove muzike se postavi svakog minuta na ovu platformu.

Sadrži sve očekivane opcije kao što su pretraživanje po vrsti muzike i izvođačima, praćenje omiljenih umetnika i pravljenje playlisti. Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da umetnici dozvole download-ovanje njihovi pesama, pa u ovom slučaju možete besplatno da preuzmete ovakve pesme.

Korisnički interfejs je moderan i pregledan, ali nam se vizuelno najmanje svideo. Svesni smo da je ovo lični ukus, a sam dizajn svih programa o kojima smo pisali je sličan, pa ovo ne uzimamo kao zamerku. Besplatni korisnici će između pesama morati da slušaju reklame, ali je premotavanje pesama moguće bez ograničenja, što posebno pozdravljamo.

SoundCloud sam se najviše svideo, ali ima jedan problem. Većina pesama su dela nezavisnih muzičara, među kojima ima ogroman broj odličnih numera, ali što se tiče popularnih pesama, često nam se dešavalo da ne možemo da pronađemo pesmu koju tražimo, čak i među popularnim pesmama. U zavisnosti od vašeg muzičkog ukusa ovo može da bude ili veliki problem ili velika prednost aplikacije.

Platforma:
Android i iOS

SoundCloud veb sajt.
Preuzmite SoundCloud za Android.
Preuzmite SoundCloud za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *