Top 3 najbolja besplatna Windows programa za kalkulator

Top 3 najbolja besplatna Windows programa za kalkulator

Windows operativni sistem, kao i Android ili macOS, dolazi sa već instaliranim programom za kalkulator, koji je sasvim dovoljan za proste matematičke operacije. Međutim, ukoliko želite više opcija, moraćete da potražite dodatni program.

Pisali smo o najboljim besplatnim Android aplikacijama za kalkulator, a danas ćemo vam prestaviti listu od top 3 najbolja besplatna Windows programa za kalkulator. Ovi programi će, sigurni smo, zadovoljiti potrebe najvećeg broja korisnika.

Calc Pro HD

Calc Pro HD

Calc Pro HD je besplatan program za kalkulator dostupan za Windows 8, 10 i 11. Program je dostupan i za macOS i Android operativne sisteme, ali tu Calc Pro HD nije besplatan, tako da ćemo se u ovoj recenziji fokusirati isključivo na verziju za Windows.

Calc Pro HD je jedan od najpopularnijih programa za kalkulator, a razlog za ovo je lako videti. Korisnički interfejs je prelep i izuzetnoj jednostavan za korišćenje, a sadrži sve funkcije koje očekujemo od jednog kvalitetnog programa ove vrste.

Sadrži standardan, kao i finansijski i naučni kalkulator, a opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da, u isto vreme, pokrenete do 10 tab-ova, što je posebno korisno kada koristite finansijski ili naučni kalkulator. Još jedna odlična opcija je mogućnost da formule za računanje unosite pomoću glasovnih komandi, umesto da to radite ručno.

Pored osnovnih matematičkih operacija, sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja, Calc Pro HD ne sadrži mnogo naprednih opcija. Ipak, sadrži savim dovoljno opcija da bude koristan studentima i učenicima. Među ovim opcijama su koreni, stepenovanje, trigonometrija, mogućnost konvertovanja različitih mernih jedinica, kojih ima preko 3000, a sadrži i mogućnost iscrtavanja grafikona.

Najveći nedostatak Calc Pro HD-a je činjenica da su neke korisne opcije zaključane iza premijum (plaćene) verzije programa. Većini korisnika ove opcije neće mnogo faliti, ali bi i dalje voleli da su neke od njih dostupne u besplatnoj verziji.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS i Android

Preuzmite Calc Pro HD za Windows.
Preuzmite Calc Pro HD za macOS.
Preuzmite Calc Pro HD za Android.

Calculator²

Calculator²

Calculator² je besplatan program za kalkulator dostupan za Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS, a mi ćemo se u ovoj recenziji fokusirati na verziju za Windows operativni sistem. Ono po čemu se izdvaja je činjenica da je ovo jedan od najkompleksnijih programa ove vrste, tako da je namenjen isključivo studentima i profesionalcima.

Matematičke formule možete da unosite pomoću dugmića unutar programa, ali i pomoću tastature, a unošenje dugačkih i komplikovanih formula je dosta jednostavno. Ovo je tačno pogotovu kada koristite tastaturu za unos, mada ćete ovde prvo morati da naučite komande, što vas itekako ohrabrujemo da uradite.

Ovde bi vam ukratko nabrojali ili opisali neke od najzanimljivijih opcija programa, ali kod Calculator² to nema smisla. Program sadrži tako veliki broj opcija da mi, matematički laici, nismo pronašli ni jednu koja bi nam falila. Čisto da pomenemo da ne bi bilo zabune, program sadrži standardan, naučni, finansijski i programerski kalkulator, kao sve opcije koje možete da zamislite.

Jedini nedostatak Calculator² programa je to što prikazuje reklame, ali one nisu tako dosadne, mada bi više voleli da ih uopšte nema. Iskreno verujemo da je ovo jedan od najboljih i najkompletnijih kalkulatora za profesionalce i studente koji ćete pronaći.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS, Android i iOS

Preuzmite Calculator² za Windows.
Preuzmite Calculator² za macOS i iOS.
Preuzmite Calculator² za Android.

Sticky Calculator

Sticky Calculator

Sticky Calculator je besplatan program za kalkulator dostupan za Windows 10 i 11. Ono po čemu se ovaj program izdvaja je mogućnost pisanja komentara i korisnički interfejs koji se drastično razlikuje od bilo kog programa za kalkulator.

Naime, Sticky Calculator ne sadrži interfejs za unos podataka već sve morate raditi isključivo pomoću tastature. To znači da ovde nećete pronaći meni sa brojevima i matematičkim operacijama na koji smo navikli kod drugih programa ove vrste. Pre nego što počnete da koristite program moraćete da naučite komande za unos, kojih nema baš malo. Srećom, sve ove komande možete pronaći unutar programa, tako da učenje nije problem.

Kada upišete formulu u program, ona će automatski biti izračunata, a rezultat će biti prikazan na ekranu. Sticky Calculator sadrži sve osnovne i mnogo naprednih funkcija, tako da ćete ovde, bez problema, moći da radite sve vrste kalkulacija. Kada završite, računicu možete da sačuvate, tako da je slanje i štampanje jednostavno.

Ono što je nabolje kod Sticky Calculator-a je mogućnost da bilo gde upišete komentar. Ovo radi tako što bilo šta što program ne detektuje kao matematičku formulu, automatski tretira kao komentar. Na ovaj način lako možete da objasnite šta i kako računate, a sa malo kreativnosti možete u rečenicu da ubacite formulu, koja će automatski biti izračunata.

Platforma:
Windows 10 i 11

Preuzmite Calculator² za Windows.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *