Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za praćenje troškova

Top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za praćenje troškova

U današnjem svetu koji se zasniva na novcu, voditi računa o finansijama je veoma bitno. Kada imamo uvid u to gde i koliko trošimo, lakše ćemo pronaći oblasti gde možemo da uštedimo.

Praćenje troškova je nešto što svako odgovoran radi, a moderna tehnologija nam dodatno može pomoći. Aplikacije za mobilne telefone i tablete koje vode računa o našim finansijama nisu ništa novo, a mi smo napravili listu od top 3 najbolje besplatne Android aplikacije za praćenje troškova.

AndroMoney

AndroMoney

AndroMoney je besplatna aplikacija za praćenje troškova dostupna za Android i iOS. Ovo je jedna od jednostavnijih aplikacija ove vrste zato što se fokusira na opcija koje korisnici najčešće koriste, a sve ostale su namerno izostavljene. Korisnički interfejs je lep i lak za upotrebu, a posle kraćeg upoznavanja i početnici će bez problema moći da koriste aplikaciju. Iz ovog razloga AndroMoney je aplikacija koja će odgovarati najvećem broju korisnika.

AndroMoney podržava pravljenje kategorija i planiranje budžeta za svaku kategoriju posebno. Takođe je moguće pratiti troškove na više računa odjednom. Aplikacija nudi i fenomenalnu analitiku prihoda i rashoda, a svi podaci su prikazani pomoću grafikona. Sve podatke je moguće eksportovati u Excel tabelu, kao i sačuvati na AndroMoney Cloud-u.

AndroMoney je besplatna aplikacija koja se finansira prikazivanjem reklama korisnicima. Ove reklame nisu toliko dosadne, a postoji i opcija da kupite premijum (plaćenu) verziju u kojoj uopšte nema reklama. Ono što je najbolje i u današnje vreme skoro neviđeno je činjenica da nema plaćanja mesečne ili godišnje pretplate. Aplikaciju platite jednom i ona zauvek postaje vaša.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite AndroMoney za Android.
Preuzmite AndroMoney za iOS.

Ivy Wallet

Ivy Wallet

Ivy Wallet je besplatna aplikacija za praćenje troškova dostupna za Android. Ovo je najnovija aplikacija na našoj listi i ono po čemu se izdvaja je dizajn korisničkog interfejsa.

Pored toga što izgleda prelepo, organizacija same aplikacije se bitno razlikuje od većine aplikacija ove vrste. Ipak, razlika nije toliko velika, pa ukoliko ste naučili da koristite neku drugu aplikaciju, ovde ćete moći lako da se snađete. Opcije su odlično organizovane, a one koje najčešće koristimo su dovedene u prvi plan.

Ivy Wallet podržava praćenje više računa odjednom, kao i praćenje troškova u više valuta, a podržava i kriptovalute. Moguće je napraviti neograničeni broj kategorija, kao i planiranje troškova za svaku kategoriju posebno. Podatke je moguće čuvati u Cloud-u i izvesti u CSV formatu, koji podržavaju Google Sheets i Excel.

Platforma:
Android

Preuzmite Ivy Wallet za Android.

Mint

Mint

Mint je besplatna aplikacija za praćenje troškova dostupna za Android i iOS, a ovo je verovatno najpoznatija i najpopularnija aplikacija na ovoj listi. Korisnički interfejs izgleda lepo, ali je nezgodan za upotrebu, čak i kada naučite gde se koja opcija nalazi. Tokom korišćenja, konstantno smo imali osećaj da nam za svaku radnju treba više klikova nego u drugim aplikacijama. Ovo je jedina kritika koju imamo, a dobre stvari daleko nadmašuju ovu jedinu zamerku.

Mint je aplikacija koja je na pola puta između alata za početnike i finansijske eksperte, a balans između ove dve krajnosti je savršen. Sadrži sve opcije koje očekujemo od jedne ovakve aplikacije, a to su praćenje više računa odjednom, kategorije, grafikoni i drugo.

Opcija koja nam se veoma svidela je podsetnik. Naime, moguće je zakazati podsetnik za, na primer, plaćanje računa ili kada je neki proizvod nalazi na sniženju i aplikacija će vas podsetiti, a moguće je i izvršiti plaćanje direktno iz aplikacije.

Mint je aplikacija koja pored osnovnih, nudi i određene napredne opcije. Namerno nismo uzeli u obzir ni jednu aplikaciju namenjenu ekspertima, ali za one koji osim osnovnog praćenja troškova, žele da se detaljnije pozabave svojim finansijama, ovo je odličan izbor.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Mint za Android.
Preuzmite Mint za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *